Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

2

Διδακτικό παιδικό παραμύθι καλόκαρδης διάθεσης, το οποίο ζωντανεύει μέσα από ένα λιτό, αφαιρετικό σκίτσο και πολλά κεφάτα τραγούδια.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντίκι, το οποίο ζει στο υπόγειο ενός κάστρου. Η καθημερινή της έννοια είναι να ξεφύγει από το γάτο που παραμονεύει ανάμεσα στα έπιπλα και τα βιβλία, μέχρι που η αγαπημένη της γιαγιά πέφτει βαριά άρρωστη. Για να τη σώσει θα ξεκινήσει μαζί με το γιουκαλίλι της ένα μακρύ ταξίδι ως την κορυφή των Ιμαλαΐων, όπου φύεται το μαγικό λουλούδι του αιώνιου φωτός.


Στο δρόμο της θα συναντήσει κάθε είδους εχθρό και φίλο, τον οποίο θα πλησιάσει και με ένα διαφορετικό τραγούδι κάθε φορά, από μπλουζ και σουίνγκ μέχρι ροκιές και ραπ, σε ένα διδακτικό παιδικό παραμύθι καλόκαρδης διάθεσης με λιτό, αφαιρετικό σκίτσο και πολλή, κεφάτη μουσική.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο. 2022. Διάρκεια: 62΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Yuku et la Fleur de l'Himalaya
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 62 '
  • Αρνό Ντεμίνκ

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντίκι, το οποίο για να σώσει την άρρωστη γιαγιά της ξεκινάει για ένα μακρύ ταξίδι ως την κορυφή των Ιμαλαΐων, όπου φύεται το μαγικό λουλούδι του αιώνιου φωτός.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

The Apprentice

Σπιντάτο και σαρκαστικό biopic, που αντανακλά με απολαυστική διαύγεια τους δεσμούς της σύγχρονης νεοσυντηρητικής Αμερικής με τον πατριωτισμό και την πολιτικοκοινωνική διαπλοκή που γέννησαν το "τέρας".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/10/2024

Η Ηλιαχτίδα μου

Ευγενικό και τρυφερό δράμα ενηλικίωσης, το οποίο εξερευνά με διεισδυτική λιτότητα και ζεν ηρεμία τις αβεβαιότητες που γεννά ο αποχαιρετισμός στην εποχή της αθωότητας.

Kneecap

Πολιτική, σάτιρα, μουσική και το "Trainspotting" στροβιλίζονται αγκαλιά σε μια διασκεδαστικότατη κωμωδία με κοινωνικό και… φιλολογικό προσανατολισμό. Απολαυστικά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τα πραγματικά μέλη των Kneecap.

Το Θηρίο

Ο έρωτας και ο (υπαρξιακός) τρόμος ταξιδεύουν στο χρόνο, καθώς μια νουβέλα του Χένρι Τζέιμς διασκευάζεται ψυχρά και εγκεφαλικά ως μελόδραμα, θρίλερ και επιστημονική φαντασία.

Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας

Πρωτότυπη ματιά σε μια κινηματογραφικά αόρατη πραγματικότητα, αυτή της μεσοαστικής Κίνας, η οποία μας αποκαλύπτεται μέσα από ένα υποδόρια απειλητικό, κλειστοφοβικό δραματικό θρίλερ.

Ζούμε τη Στιγμή

Ρομαντική δραμεντί, η οποία προσπαθεί φιλότιμα να ισορροπήσει ανάμεσα στις φωτεινές και σκοτεινές στιγμές μιας σχηματικής ερωτικής ιστορίας. Ερμηνευτική απόλαυση, για ακόμα μία φορά, η Φλόρενς Πιου.

Smile 2

Συνέχεια μιας ενδιαφέρουσας ταινίας τρόμου με πρωτότυπη, αλληγορικά πολυδιάστατη ιδέα. Αυτή, όμως, δυσκολεύεται για ακόμα μία φορά να ισορροπήσει με το ωμό, αιματοβαμμένο θέαμα, το ψυχολογικό δράμα και το σαρκαστικό χιούμορ.