Άπληστοι Άνθρωποι

2

Το «Φάργκο» προσφέρει αφειδώς ιδέες σε ένα αστυνομικό θρίλερ το οποίο δυσκολεύεται να τις βάλει σε τάξη, υπερβάλλοντας σε κοινωνικό σαρκασμό και μαύρο χιούμορ.

Άπληστοι Άνθρωποι

Αστυνομικό θρίλερ το οποίο ανανέωσε τους κανόνες του είδους, το "Φάργκο" των αδελφών Κοέν έχει εμπνεύσει πολλές και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες. Αποτελεί και τη βασική πηγή σεναριακής έμπνευσης του Μάικ Βουκαντίνοβιτς, ο οποίος παραδίδει στα χέρια του σκηνοθέτη Πότσι Πονκιρόλι ("Old Henry") τα προβλήματα δυο αστυνομικών μιας αμερικανικής κωμόπολης, οι οποίοι πρέπει να λύσουν το πρόβλημα μιας κωμικοτραγικής δολοφονίας και της ανακάλυψης της κρυψώνας ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αρχίζοντας να παίρνουν όλες τις λάθος αποφάσεις, θα αναστατώσουν ολόκληρη τη φιλήσυχη επαρχιακή κοινότητά τους.


Σταδιακά, η τελευταία θα αποκαλυφθεί ως το άντρο μιας ατέλειωτης σειράς ηλιθίων, άπληστων και παντελώς ανήθικων οπορτουνιστών, με εξαίρεση μια έξυπνη και καλόκαρδη, αλά Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Αφροαμερικάνα αστυνομικό. Αυτή θα προσπαθήσει να λύσει τον αιματοβαμμένο γρίφο στον οποίο την έχουν εμπλέξει όλοι οι υπόλοιποι, απασχολημένοι να βάζουν φονικές τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον. Οι γκάφες τους θα αποδειχθούν κατά στιγμές απολαυστικές, αλλά και γκροτέσκα υπερβολικές, παρασυρμένες από την ανεξέλεγκτη διάθεση του φιλμ να πλειοδοτήσει σε κοινωνικό σαρκασμό και κοενικό μαύρο χιούμορ.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Άπληστοι Άνθρωποι

Greedy People
2
  • Αστυνομική
  • 2024
  • Διάρκεια: 112 '
  • Πότσι Πονκιρόλι

Δυο αστυνομικοί μιας αμερικανικής κωμόπολης πρέπει να λύσουν το πρόβλημα μιας δολοφονίας και της ανακάλυψης της κρυψώνας ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αρχίζοντας να παίρνουν όλες τις λάθος αποφάσεις, θα αναστατώσουν ολόκληρη τη φαινομενικά φιλήσυχη επαρχιακή κοινότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" είναι η ταινία έναρξης των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το φιλμ του Σον Μπέικερ που θριάμβευσε στις Κάννες "ανοίγει" το επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/09/2024

Ο Στεφάν Μπριζέ πιστεύει πως "ο ηθοποιός είναι η ψυχή κάθε ταινίας"

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης μάς εξηγεί πώς από τη γνωστή εργασιακή τριλογία του με τον Βενσάν Λιντόν βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το μελαγχολικό ρομαντικό δράμα "Μαζί Ξανά".

Κώδικας Κινδύνου

Ένα αρχικά ψυχαγωγικό σασπένς θρίλερ, παρά τις εξόφθαλμες ομοιότητές του με πρόσφατα φιλμ, οδηγείται σε μια υπερβολή που φλερτάρει με το γκροτέσκο και δεν αγγίζει παρά μονάχα την επιφάνεια όσων το απασχολούν.

Το Κοράκι

Ριμέικ που (απο)μιμείται αισθητικά την ταινία του Άλεξ Πρόγιας, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και με πλήρη απουσία καινοτόμων ιδεών που να δικαιολογούν την ύπαρξή του.

Μαζί Ξανά

Μελαγχολικό δράμα ημιτονίων, το οποίο αναμετριέται με το άχθος των επιλογών του παρελθόντος, κεντώντας με μουντά, υπνωτιστικά χρώματα τον καμβά ενός συγκινητικού ρομάντζου.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

Οι έξυπνες σεναριακές ιδέες, το μαύρο χιούμορ και οι στιβαρές ερμηνείες προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα περιστασιακά αξιομνημόνευτο ντεμπούτο, το οποίο διαχειρίζεται άνισα το υλικό του.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Στιβαρό και υποβλητικό δικαστικό δράμα με κοφτερό βλέμμα, το οποίο επενδύει στη σημασία της νομικής πειθούς και των χαρακτηριστικών ενός γυναικοκτόνου, αλλά αδικείται από την άσκοπη μελοδραματική τροπή που υιοθετεί από το πουθενά.