Ο Δελφινομικρούλης

2

Οικολογική ιστορία φιλίας και ενηλικίωσης, που ακολουθεί μια απόλυτα δοκιμασμένη φόρμουλα με εξωτικό, ανατολίτικο άρωμα (τουρκοϊρανική συμπαραγωγή).

Ο Δελφινομικρούλης

Διηγούμενο την απρόσμενη συνάντηση ενός ξεχωριστού διδύμου, το animation του Ιρανού Μοχάμαντ Κεϊραντίς αφορά μια ιστορία φιλίας και ενηλικίωσης, η οποία ακολουθεί μια απόλυτα δοκιμασμένη φόρμουλα με οικολογικό περιεχόμενο και εξωτικό, ανατολίτικο άρωμα: ο Χιονούλης είναι ένα μικρό άσπρο δελφίνι το οποίο μαζί με τη μητέρα του θα περιθάλψουν τον μικρό Άμπαν, επιζώντα ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Οι δυο τους θα γίνουν αχώριστοι, αλλά μεγαλώνοντας ο Άμπαν θα αρχίσει να αναζητά τη μητέρα του, κάτι που θα βάλει όλον τον κόσμο του βυθού σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες. Το χταπόδι θα είναι ο κακός της υπόθεσης, υποστηριζόμενο από την ανθρώπινη απληστία, ο αλτρουισμός και η συλλογική ενσυναίσθηση, όμως, θα μας σώζουν πάντα από την καταστροφή τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τουρκία, Ιράν. 2022. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δελφινομικρούλης

Malchik-delfin / Dolphin Boy
2
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 85 '
  • Μοχαμάντ Κεϊράντις

Ο Χιονούλης είναι ένα μικρό άσπρο δελφίνι το οποίο θα περιθάλψει τον μικρό Άμπαν, επιζώντα ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Οι δυο τους θα γίνουν αχώριστοι, αλλά μεγαλώνοντας ο Άμπαν θα αρχίσει να αναζητά τη μητέρα του, κάτι που θα βάλει τους δυο φίλους σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" είναι η ταινία έναρξης των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το φιλμ του Σον Μπέικερ που θριάμβευσε στις Κάννες "ανοίγει" το επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/09/2024

Ο Στεφάν Μπριζέ πιστεύει πως "ο ηθοποιός είναι η ψυχή κάθε ταινίας"

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης μάς εξηγεί πώς από τη γνωστή εργασιακή τριλογία του με τον Βενσάν Λιντόν βρέθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το μελαγχολικό ρομαντικό δράμα "Μαζί Ξανά".

Κώδικας Κινδύνου

Ένα αρχικά ψυχαγωγικό σασπένς θρίλερ, παρά τις εξόφθαλμες ομοιότητές του με πρόσφατα φιλμ, οδηγείται σε μια υπερβολή που φλερτάρει με το γκροτέσκο και δεν αγγίζει παρά μονάχα την επιφάνεια όσων το απασχολούν.

Το Κοράκι

Ριμέικ που (απο)μιμείται αισθητικά την ταινία του Άλεξ Πρόγιας, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και με πλήρη απουσία καινοτόμων ιδεών που να δικαιολογούν την ύπαρξή του.

Μαζί Ξανά

Μελαγχολικό δράμα ημιτονίων, το οποίο αναμετριέται με το άχθος των επιλογών του παρελθόντος, κεντώντας με μουντά, υπνωτιστικά χρώματα τον καμβά ενός συγκινητικού ρομάντζου.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

Οι έξυπνες σεναριακές ιδέες, το μαύρο χιούμορ και οι στιβαρές ερμηνείες προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα περιστασιακά αξιομνημόνευτο ντεμπούτο, το οποίο διαχειρίζεται άνισα το υλικό του.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση

Στιβαρό και υποβλητικό δικαστικό δράμα με κοφτερό βλέμμα, το οποίο επενδύει στη σημασία της νομικής πειθούς και των χαρακτηριστικών ενός γυναικοκτόνου, αλλά αδικείται από την άσκοπη μελοδραματική τροπή που υιοθετεί από το πουθενά.