Στοιχειωμένη Καρδιά

1,5

Ψυχολογικό θρίλερ το οποίο δεν κρατάει τις υποσχέσεις του. Χτίζει μια μίνιμουμ δραματική ένταση, την εκτονώνει όμως με άτσαλη, σεναριακά κακογραμμένη υπερβολή.

Στοιχειωμένη Καρδιά

Όταν, το 1994, ο Φερνάντο Τρουέμπα κέρδισε το ξενόγλωσσο Όσκαρ για το "Μπελ Επόκ", ανέφερε στο λόγο του: "Θα ήθελα να πιστεύω στον Θεό για να τον ευχαριστήσω, αλλά πιστεύω μόνο στον Μπίλι Γουάιλντερ. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, κύριε Γουάιλντερ". Στα χρόνια και στις ταινίες που ακολούθησαν, όμως ("Το Κορίτσι των Ονείρων σου", "Η Βασίλισσα της Ισπανίας"), ο Ισπανός δημιουργός λίγες φορές αποδείχτηκε πιστός μαθητής του Αυστριακού συναδέλφου του, όπως στο ευρηματικό "Τσίκο & Ρίτα" (2009). Και είναι σίγουρο πως θα τον απογοήτευε ακόμα μία φορά με τη "Στοιχειωμένη Καρδιά", ένα γυρισμένο στο Παλαιό Τρίκερι ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο δεν κρατάει τις αρχικές υποσχέσεις του.


Αυτές ξεκινούν από την Άλεξ, μια νεαρή Ισπανίδα η οποία έχει βρεθεί στον Παγασητικό κόλπο, πιάνοντας δουλειά σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο. Ιδιοκτήτης του είναι ο Μαξ, ένας μοναχικός και απόμακρος, μα γοητευτικός Αμερικανός. Εκείνη θα τον ερωτευτεί, αλλά η απροθυμία του να αποκαλύψει το παρελθόν του θα την ανησυχήσει, αίσθηση την οποία θα ενισχύσει και ένας συνομήλικός της, ο οποίος δουλεύει προσωρινά στην περιοχή. Έτσι, όσα πιο πολλά μαθαίνει η Άλεξ για τον Μαξ τόσο πιο πολύ μπερδεύεται, ενώ αρχίζει να παρασύρεται σε μια επικίνδυνη περιπέτεια.


Το ερωτικό δράμα χτίζει μια μίνιμουμ δραματική ένταση, η οποία δεν μπορεί να συντηρηθεί από ένα αρχικά υποτονικό έως και αδιάφορο μυστήριο. Οι παρεξηγήσεις μεταξύ των χαρακτήρων μοιάζουν τραβηγμένες, το τραυματικό παρελθόν τους εσκεμμένα συσκοτισμένο και η εξέλιξη των σχέσεών τους εκνευριστικά οκνηρή. Μέχρι που η πλοκή αφυπνίζεται σχεδόν απροειδοποίητα, προχωρώντας με βήμα ταχύ σε μια άτσαλη, σεναριακά κακογραμμένη υπερβολή, η οποία προδίδει τόσο το αγωνιώδες όσο και το δραματικό στοιχείο της.

Ισπανία. 2024. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Στοιχειωμένη Καρδιά

Haunted Heart
1,5
  • Θρίλερ
  • 2024
  • Διάρκεια: 128 '
  • Φερνάντο Τρουέμπα

Η νεαρή Ισπανίδα Άλεξ πιάνει δουλειά σε ένα παραθαλάσσιο ελληνικό εστιατόριο. Γοητεύεται από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη του Μαξ, έναν μοναχικό άντρα με μυστηριώδες παρελθόν, το οποίο όταν αρχίζει να αποκαλύπτεται θα την παρασύρει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Alien: Romulus

Κατάφερε ο σκηνοθέτης Φέντε Άλβαρεζ να φανεί αντάξιος του franchise που έφτιαξε ο Ρίντλεϊ Σκοτ;

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/08/2024

Τελειώνει με Εμάς

Λουλουδάτη μεταφορά ενός ευπώλητου νεο-Άρλεκιν, το οποίο μελοδραματοποιεί ένα κακοποιητικό ρομάντζο με τον πιο παλιομοδίτικο, μελωμένο χολιγουντιανό τρόπο.

Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα

Δράμα εποχής στην υπηρεσία της ιστορικής μνήμης. Λιτό, εύστοχο και αναπόφευκτα αγιογραφικό, διαθέτει συναίσθημα και μια έντιμη λαϊκότητα, χωρίς να γίνεται ρετρό.

Cold

Ατμόσφαιρα Nordic noir, η οποία δεν υποστηρίζεται από την ελάχιστα πειστική (διπλή) ιστορία που επιστρατεύει τη μία προβλέψιμη ανατροπή μετά την άλλη.

Διπλή Ταυτότητα

Επτά οσκαρικές υποψηφιότητες για το πιο κυνικό, ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες φιλμ νουάρ της κινηματογραφικής ιστορίας.

Ο Θρύλος του Κάστρου Σουράμι

Ο μύθος του γεφυριού της Άρτας ντύνεται με γεωργιανό φολκλόρ, σε ένα οπτικό ποίημα το οποίο καταργεί τη γραμμική χρονικότητα και κάθε είδους ορθολογική δομή κι ακαδημαϊκή αφήγηση.

Αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Οι ταινίες του λαοφιλούς σκηνοθέτη για ένα πενθήμερο στον κινηματογράφο της Ιεράς Οδού.