Εγώ, ο Απαισιότατος 4

2

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν το στούντιο της Illumination μας σύστησε έναν από τους γοητευτικότερους κακούς του κινηματογραφικού animation και τους γκαφατζήδες βωβούς βοηθούς του. Τον Γκρου και τα Μίνιονς, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστήσει μέχρι φέτος σε πέντε μεγάλου και 18 μικρού μήκους ταινίες, μετατρέποντας το "Εγώ, ο Απαισιότατος" στο εμπορικότερο σινε-franchise κινουμένων σχεδίων με παγκόσμιες εισπράξεις 4,7 δισ.!


Από τη δεύτερη ταινία βέβαια ο Γκρου (πάντα με τη φωνή του Στιβ Καρέλ) "αλλαξοπίστησε" και έγινε όχι μόνο μυστικός πράκτορας των "καλών" αλλά και υποδειγματικός οικογενειάρχης. Έτσι, όταν εμφανίζεται ένας νέος άσπονδος εχθρός, ο παλιός γνώριμος και ανταγωνιστής του Μαξίμ Λε Μαλ (Γουίλ Φέρελ), συνοδεία της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας (Σοφία Βεργκάρα), νιώθει πως πρέπει να προστατεύσει τη γυναίκα του Λούσι (Κρίστεν Γουίγκ) και τα τέσσερα μικρά παιδιά του. Υπό την εποπτεία της Μυστικής Οργάνωσης AVL (απολαυστικός ο Στιβ Κούγκαν ως επικεφαλής της), η οποία αναλαμβάνει να φροντίσει και τα ανυπότακτα Μίνιονς, μετακομίζει στα κρυφά (συνοδεία μόνο τριών μικρών κίτρινων βοηθών) και οικειοποιείται μια καινούργια ταυτότητα. Στη νέα του γειτονιά όμως τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις, οι οποίες ξεκινούν από την κόρη των γειτόνων του Πόπι.


Απανωτά γκαγκς, σινεφίλ αναφορές (από τον "Εξολοθρευτή" έως τους χαρακτήρες της Marvel) και περιπετειώδη ή κωμικά set pieces συνωστίζονται μέσα σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise (αυτή των υπερηρωικών Mega Minions δεν βγάζει το ανάλογο γέλιο). Έτσι, είναι οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τους μικρούς γκαφατζήδες να κλέβουν εύκολα την παράσταση, που δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε αυτό το pret-a-porter σίκουελ, το οποίο τρέχει πλέον μόνο με κεκτημένη ταχύτητα.

Η ταινία προβάλλεται αγγλόφωνη και από 22/8 και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Despicable Me 4
2
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 94 '
  • Κρις Ρενό

Ο Γκρου αντιμετωπίζει έναν νέο άσπονδο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ και της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας. Έτσι, για να προστατεύσει την οικογένειά του αναγκάζεται να μετακομίσει και να αλλάξει όνομα. Στην καινούργια του γειτονιά όμως τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ο Γιόακιν Φίνιξ αποχώρησε από το πολυαναμενόμενο γκέι δράμα του Τοντ Χέινς

Ο οσκαρικός ηθοποιός εγκατέλειψε το τολμηρό σχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό.