Το Κορίτσι των Γενεθλίων

2,5

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Παιδί της θαυματουργής δανέζικης κινηματογραφικής σχολής, ο 46χρονος Μίκαελ Νόερ έχει αποδείξει τις αφηγηματικές ικανότητές του με το πρόσφατο αγγλόφωνο ριμέικ του θρυλικού "Πεταλούδα" (2017). Το "Κορίτσι των Γενεθλίων" τον φέρνει και πάλι σε διεθνή ύδατα (κυριολεκτικά!) με ένα θρίλερ την ιδέα του οποίου συνέλαβε ο ίδιος μαθαίνοντας τον μεγάλο αριθμό βιασμών που καταγγέλλονται στις θαλάσσιες κρουαζιέρες. Μια από αυτές λοιπόν αποφασίζει να κάνει δώρο η Νάνα στην κόρη της Σίλε για τα 18α γενέθλιά της. Έτσι, οι δυο τους και η καλύτερη φίλη της μικρής επιβιβάζονται σε ένα κρουαζιερόπλοιο που κάνει τον γύρο της Καραϊβικής, αλλά το πρώτο κιόλας βράδυ οι πολυτελείς διακοπές τους μετατρέπονται σε εφιάλτη. Η Σίλε κακοποιείται, η Νάνα αναζητά τον υπεύθυνο και ενώ τα στοιχεία δεν μοιάζουν (ποινικώς) επαρκή, ένας τυφώνας αναγκάζει το πλοίο να επιστρέψει στο Μαϊάμι και την απελπισμένη μητέρα να κάνει αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να ανακαλύψει την αλήθεια.


Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ ("Ο Έρωτας της Βασίλισσας", "Ίσως Αύριο", "Η Βασίλισσα της Καρδιάς") παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης. Παραμένει σεναριακά πειθαρχημένο και προβλέψιμο, αλλά ντριμπλάρει τη μετωπική καταγγελία και προσπαθεί να δει πίσω από τις ατομικές ευθύνες, φέρνοντας στο προσκήνιο εκείνες ενός ολόκληρου -άδικου- συστήματος που αναπαράγει τις βίαιες συμπεριφορές. Εκεί που ένα χολιγουντιανό ριμέικ του θα απλοποιήσει πιθανότατα τις σχέσεις θυτών - θυμάτων και θα μεγιστοποιήσει τις δραματικές συμπτώσεις, ο Νόερ αποδεικνύεται σκηνοθετικά ψύχραιμος και στιβαρός, χωρίς φυσικά να παρεκκλίνει από τις σταθερές, μερικές φορές και τις ευκολίες του είδους.

Δανία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Birthday Girl
2,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μίκαελ Νόερ

Η Νάνα γιορτάζει τα 18α γενέθλια της κόρης της Σίλε προσκαλώντας τη, μαζί με την καλύτερή της φίλη, σε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Αλλά από το πρώτο κιόλας βράδυ μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Η Ζαριά

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.

Η Πύλη της Κολάσεως

Μεγάλο Βραβείο στις Κάνες και ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια συγκινητική και εικαστικά εντυπωσιακή ιστορία πάθους τραγικών διαστάσεων, από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες του γιαπωνέζικου κινηματογράφου.

Μαύρη Βροχή

Λυρικό ρέκβιεμ για έναν κόσμο που χάνεται και μια από τις συγκινητικότερες και βαθιά φιλοσοφημένες κινηματογραφικές προσεγγίσεις του πυρηνικού ολέθρου.