Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

2
Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Εμβληματική μορφή της λογοτεχνίας, ο φαντασιόπληκτος Αλόνσο Κιχάδα έχει εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες επίθεσης σε αόρατους ανεμόμυλους διαμέσου των αιώνων. Πολύ λογικό λοιπόν να επηρεάσει και τη συμπεριφορά του εντεκάχρονου Αλφόνσο Κιχώτη, αγοριού με τεράστια φαντασία, όπως ακριβώς και ο διάσημος πρόγονός του. Παρόλο όμως που όλοι αρνούνται να πάρουν τον μικρό στα σοβαρά, αυτός είναι που θα ανακαλύψει τα πραγματικά σχέδια του μεγαλοεργολάβου Καράσκο και μαζί με τους φίλους του, Πάντσο Πάντσα και Βικτόρια, θα αναλάβουν να σώσουν την αγαπημένη τους Λα Μάντσα από τα καταστροφικά σχέδιά του.


Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες δίνει (όχι αρκετές) ιδέες σε μια περιβαλλοντολογικών ανησυχιών και παιδικού χιούμορ περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, η οποία είναι φτιαγμένη με λιγοστή έμπνευση και περίσσιο κέφι. Διαθέτει γρήγορο ρυθμό και άφθονη δράση, μουσικά ιντερλούδια (τα οποία ενσωματώνονται άτσαλα στην πλοκή), αναιμικό πρωταγωνιστή αλλά και ισχυρά μηνύματα οικολογικού ακτιβισμού. Οι ανήλικοι σινεφίλ θα το διασκεδάσουν, αμφιβάλλω όμως αν μετά αναζητήσει κανείς στα βιβλιοπωλεία και τον "Δον Κιχώτη".

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αργεντινή, Γερμανία. 2024. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Giants of la Mancha
2
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 88 '
  • Γκονζάλο Γκουτιέρεζ

Ο Αλφόνσο Κιχώτης είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι με τεράστια φαντασία, όπως ακριβώς και ο διάσημος πρόγονός του. Είναι όμως αυτός που θα ανακαλύψει τα πραγματικά σχέδια του μεγαλοεργολάβου Καράσκο και μαζί με τους φίλους του Πάντσο Πάντσα και Βικτόρια θα αναλάβουν να σώσουν την αγαπημένη τους Λα Μάντσα από τα καταστροφικά σχέδιά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Η Ζαριά

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.

Η Πύλη της Κολάσεως

Μεγάλο Βραβείο στις Κάνες και ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια συγκινητική και εικαστικά εντυπωσιακή ιστορία πάθους τραγικών διαστάσεων, από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες του γιαπωνέζικου κινηματογράφου.

Μαύρη Βροχή

Λυρικό ρέκβιεμ για έναν κόσμο που χάνεται και μια από τις συγκινητικότερες και βαθιά φιλοσοφημένες κινηματογραφικές προσεγγίσεις του πυρηνικού ολέθρου.