Υψηλή Κοινωνία

2,5

Διασκευή του οσκαρικού «The Philadelphia Story» με τραγούδια του Κόουλ Πόρτερ. Ξεπερασμένα συνταγογραφημένο πλέον, αλλά λαμπερά ανώδυνο και χολιγουντιανά διασκεδαστικό.

Υψηλή Κοινωνία

Στον τελευταίο κινηματογραφικό ρόλο της πριν γίνει πριγκίπισσα του Μονακό, η Γκρέις Κέλι αντικαθιστά την Κάθριν Χέπμπορν σε μια έγχρωμη, μιούζικαλ διασκευή της σκρούμπολ κωμωδίας του Τζορτζ Κιούκορ "Κοινωνικά Σκάνδαλα" ("The Philadelphia Story", 1940). Η 27χρονη τότε σταρ περιτριγυρίζεται από τρεις μουσικούς θρύλους (Μπινγκ Κρόσμπι, Φρανκ Σινάτρα και Λούις Άρμστρονγκ) ως Τρέισι Σαμάνθα Λορντ, μια κοσμική κυρία της υψηλής κοινωνίας, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί. Δυο 24ωρα πριν από την τελετή, όμως, δέχεται την επίσκεψη του πρώην συζύγου της, πετυχημένου συνθέτη και τραγουδιστή, ο οποίος διοργανώνει το Φεστιβάλ Τζαζ του Νιούπορτ. Ταυτόχρονα, το κουτσομπολίστικο περιοδικό "Spy" εκβιάζει την οικογένειά της με ένα άρθρο για τις εξωσυζυγικές περιπέτειες του πατέρα της, δεχόμενο να μην το δημοσιεύσει αν ένας δημοσιογράφος και μια φωτογράφος του καλύψουν τη γαμήλια τελετή. Η Τρέισι αναγκάζεται να δεχθεί, αλλά τα σχέδιά της (για να ανατρέψει τα σχέδιά τους) περιπλέκονται και εκείνη θα αναγκαστεί στο τέλος να αποφασίσει για το μέλλον της και για το ποιον αγαπάει πραγματικά.


Η κομψή ειρωνεία και το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Κιούκορ απουσιάζουν από την κατά τα άλλα πιστή μεταφορά του ίδιου θεατρικού έργου (του Φίλιπ Μπάρι, το οποίο είχε κάνει επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ η Χέπμπορν), μιας σπιρτόζας κομεντί πιστής στους χρυσούς κανόνες του είδους. Ο σεναριογράφος Τζον Πάτρικ ("The Strange Love of Martha Ivers", "Some Came Running") τους τηρεί με χολιγουντιανή ευλάβεια και ο Τσαρλς Γουόλτερς ("Lili", "The Tender Trap") τους σκηνοθετεί με απρόσωπη ευσυνειδησία και ελαφρότητα, αφήνοντας τους έμπειρους πρωταγωνιστές και τα τραγούδια του θρυλικού Κόουλ Πόρτερ ("High Society Calypso", "Who wants to be a millionaire?", "Did you evah!", το οσκαρικά υποψήφιο "True love") να δώσουν κέφι και λάμψη σε μια ξεπερασμένα συνταγογραφημένη, καθαρά διασκεδαστική και ανώδυνη εκδοχή της μάχης των δύο φύλων στην Technicolor Αμερική της δεκαετίας του ’50.

ΗΠΑ. 1955. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: REPERTORY

Περισσότερες πληροφορίες

Υψηλή Κοινωνία

High Society
2,5
  • Κομεντί
  • 1956
  • Διάρκεια: 111 '
  • Τσαρλς Γουόλτερς

Η Τρέισι Λορντ, κοσμική κυρία της υψηλής κοινωνίας η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, δέχεται την επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο ρεπόρτερ κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ανατρέπουν τα σχέδιά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Η Ζαριά

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.