Τύχη να σου Πετύχει

2

Η χαριτωμένη πλοκή και η έξυπνη προσέγγισή της από τη μεριά της δηλητηριώδους ανθρώπινης απληστίας δίνουν χαρακτήρα σε μια κατά τα άλλα «ρηχή» και επαναλαμβανόμενη κωμική ανθολογία.

Τύχη να σου Πετύχει

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα κάνατε εάν κερδίζατε το λαχείο; Οι ήρωες αυτής της κωμικής ανθολογίας, όχι απλώς το έχουν κάνει, αλλά βλέπουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για μια οικογένεια, μια εργένισσα, έναν παρ’ ολίγον τρομοκράτη και μερικούς νοσηλευτές, οι οποίοι πριν καλά καλά προλάβουν να χαρούν, αρχίζουν να βιώνουν μια σειρά από πάρα πολύ ατυχή γεγονότα.

Η χαριτωμένη πλοκή προσεγγίζεται έξυπνα με γνώμονα την ανθρώπινη ανηθικότητα και τη δηλητηριώδη ροπή προς την απληστία. Η γκαντεμιά που "χτυπά" τους πρωταγωνιστές αμέσως μετά την αδιανόητη νίκη τους, δεν είναι συνέπεια της αλαζονείας τους ή κάποιας θείας δίκης, αλλά του άκρατου κυνισμού και της διαφθοράς που κυριαρχεί στον κόσμο και παίρνει απροσδόκητες μορφές, καιροφυλακτώντας ανά πάσα στιγμή.

Είναι κρίμα, λοιπόν, να χαραμίζεται η δυναμική μιας ανάλαφρης κωμωδίας με μπαγιάτικο χιούμορ, "ρηχή" ουσία και επαναλαμβανόμενη ηθικολογία, η οποία, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, συμπυκνώνεται στο κεντρικό μήνυμα του φιλμ, ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Αλλά αυτό, ειλικρινά, ποιος το έχει ξεχάσει σήμερα;

Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Τύχη να σου Πετύχει

Heureux Gagnants
2
  • Κωμωδία
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μαξίμ Γκοβάρ

Μια οικογένεια, μια εργένισσα, ένας παρ’ ολίγον τρομοκράτης και μερικοί νοσηλευτές κερδίζουν σε διαφορετικές φάσεις το λαχείο. Ωστόσο, η χαρά τους κρατά ελάχιστα, αφού τη στιγμή που αποκτούν το χρηματικό έπαθλο αρχίζουν να βιώνουν μια σειρά από πάρα πολύ ατυχή γεγονότα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Η Ζαριά

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.