Μόνοι στη Νέα Υόρκη

1,5

Ελάχιστα ξεχωριστοί χαρακτήρες και ο φλύαρος σε σημείο εξάντλησης διάλογος μεταξύ τους δίνουν τον τόνο σε ένα αγνώστων προθέσεων «αστικό road movie».

Μόνοι στη Νέα Υόρκη

Μια γυναίκα (Ντακότα Τζόνσον) μόλις προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, καλεί ταξί για την πόλη. Η διαδρομή, ωστόσο, παίρνει απροσδόκητες υπαρξιακές τροπές εξαιτίας του μυστηριώδους όσο και εμβριθούς οδηγού (Σον Πεν) που της πιάνει την κουβέντα.

Η βασική ιδέα της πρωτοεμφανιζόμενης Κρίστι Χολ δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, αλλά γοητεύει, αφού ψηλαφεί τη σπάνια οικειότητα που μπορεί να αναπτυχθεί σε μια εφήμερη, συγκυριακή σχέση μεταξύ αγνώστων. Το παιχνίδι μεταξύ ειλικρίνειας και ψέματος, εμπιστοσύνης και καχυποψίας που ακολουθεί, θα έπρεπε να διατηρεί στοιχειωδώς το ενδιαφέρον, το οποίο, φευ, εξανεμίζεται κάθε λεπτό (ή χιλιόμετρο) που περνά.

Κυρίως εξαιτίας των ελάχιστα ξεχωριστών χαρακτήρων. Εκείνος της Τζόνσον έχει βάθος ίσο με το τζάμι του αυτοκινήτου από το οποίο κοιτάζει έξω, καθώς ο… γεννημένος για το ρόλο Πεν επιδίδεται σε εξαντλητικό mansplaining επί παντός επιστητού. Αβέβαιος ο προορισμός, άγνωστη και η πραγματική πρόθεση της Χολ γι’ αυτό το ανερμάτιστο "αστικό road movie".

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόνοι στη Νέα Υόρκη

Daddio
1,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Κρίστι Χολ

Μια γυναίκα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και καλεί ταξί για την πόλη. Η διαδρομή, ωστόσο, παίρνει απροσδόκητα υπαρξιακές τροπές εξαιτίας του μυστηριώδους όσο και εμβριθούς οδηγού που της πιάνει την κουβέντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χίτσκοκ, Paw Patrol, γαλλική κωμωδία και πολλά ακόμα έρχονται στο Cinefix

Αυτές είναι οι ταινίες που επιλέχθηκαν από το Cinema Alive να προβληθούν στο Κτήμα Φιξ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον "Διάδοχο" και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της χρονιάς

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "Μετά τον Χωρισμό" μας εξηγεί τα μυστικά του τελευταίου, αγωνιώδους όσο και σοκαριστικού ψυχολογικού θρίλερ του.

Ο Διάδοχος

Ψυχολογικό δράμα με πειστική, υποβλητικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα, το οποίο όμως δυσκολεύεται να υποστηρίξει μέχρι τέλους τις ψυχολογικές αλήθειες του. Από τον σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου "Μετά τον Χωρισμό".

Το Γύρισμα

Η τέχνη μιμείται τη ζωή και αντιστρόφως, σε μια γλυκόπικρη, σαρκαστική και πολύ… γαλλική απομυθοποίηση του λαμπερού κόσμου της μεγάλης οθόνης.

Το Κορίτσι των Γενεθλίων

Η δυναμική Τρίνε Ντίρχολμ παίρνει επάνω της ένα ασφυκτικών προθεσμιών και χώρων δραματικό θρίλερ, το οποίο αντιμετωπίζει τολμηρά το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης.

Η Ζαριά

Τα περίπλοκα παιχνίδια της τύχης δεν γίνονται απόλυτα πιστευτά σε ένα ερωτικό θρίλερ με πρωτοκλασάτο καστ και επινοημένη πλοκή.