Μητρικό Ένστικτο

2

Ούτε camp, ούτε πειστικά αγωνιώδες μελόδραμα που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του και αφήνει τις οσκαρικές πρωταγωνίστριές του να «κουβαλήσουν» ένα ξέπνοο σενάριο.

Μητρικό Ένστικτο

Με φόντο τα αμερικανικά προάστια της δεκαετίας του ’60, δύο φίλες και γειτόνισσες βλέπουν τη σχέση τους να καταρρέει όταν μια σειρά ατυχημάτων κηλιδώνει τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του, ο πολύπειρος ως διευθυντής φωτογραφίας Μπενουά Ντελόμ διασκευάζει το βελγικό "Duelles", επιχειρώντας να διατηρήσει μεν τα στοιχεία σασπένς, αλλά δίνοντάς τους, επιπλέον, μια μελοδραματική έως και camp διάσταση. Επιλογή ταιριαστή, αφού οι κεντρικές ηρωίδες χειραγωγούν και αποπροσανατολίζουν η μία την άλλη, την ώρα που δολοπλοκούν αδιάκοπα, διατηρώντας κρυφά τα αληθινά σχέδιά τους.

Μια υπόθεση σαν κι αυτή, όπου η αφθονία της αστικής ζωής δεν είναι παρά ένα χρυσό περιτύλιγμα που κρύβει κάτι νοσηρό και οι απαστράπτοντες πρωταγωνιστές δεν χάνουν ευκαιρία να καταφύγουν στην υστερία, αποτελεί βούτυρο στο χολιγουντιανό ψωμί από τον Ντάγκλας Σερκ μέχρι τον Τοντ Χέινς. Το λάθος του Ντελόμ, όμως, είναι ότι παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του. Με αποτέλεσμα τα πάθη των δύο γυναικών να αναπτύσσονται αποδυναμωμένα και η φιλμική κορύφωση να μοιάζει παράταιρη, αν όχι φαρσική, με τις Τζέσικα Τσαστέιν - Αν Χάθαγουεϊ να "κουβαλούν" ένα ξέπνοο σενάριο.

ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μητρικό Ένστικτο

Mothers' Instict
2
  • Θρίλερ
  • 2024
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μπενουά Ντελόμ

Με φόντο τα αμερικανικά προάστια της δεκαετίας του ’60, δύο φίλες και γειτόνισσες βλέπουν τη σχέση τους να καταρρέει όταν μια σειρά ατυχημάτων κηλιδώνει τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.