Deadpool & Wolverine

2

Το πάλαι ποτέ πιο διασκεδαστικό franchise του MCU εδώ παίρνει αναίτια στα σοβαρά τον εαυτό του και επαναλαμβάνει μηχανικά μια συνταγή που χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Deadpool & Wolverine

Προς το μέσον της ταινίας, όταν πια ο Ντέντπουλ έχει σμίξει με τον Γούλβεριν, ο αθυρόστομος αντιήρωας λέει στον λαοφιλή μεταλλαγμένο: "Έχεις έρθει σε μια ψιλοκακή φάση". Δεν αναφέρεται τόσο στο σημείο της πλοκής όσο στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Marvel, το θηριώδες στούντιο πίσω από την τρίτη ταινία στο "Deadpool" franchise. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία πασχίζει να βρει τα πατήματά της, με τις φάσεις τέσσερα και πέντε του MCU να γνωρίζουν χλιαρή υποδοχή και, κυρίως, να αδυνατούν να πείσουν αφηγηματικά. Βασική αιτία, η εμμονή με την ιδέα των "πολυσυμπάντων", των παράλληλων διαστάσεων δηλαδή, ένας βολικός στο χαρτί αλλά δύσχρηστος στην πράξη σεναριακός μηχανισμός, ώστε να δικαιολογηθεί η συμμετοχή όλο και περισσότερων υπερηώων στις marvel-ικές παραγωγές.

Από αυτό ακριβώς πάσχει, πρωτίστως, το "Deadpool & Wolverine". Αφού, για να στηριχθεί η επαναφορά του Γούλβεριν στη δράση, σπαταλιούνται τόνοι κινηματογραφικού χρόνου, ώστε να εξηγηθούν "επιστημονικοί" όροι όπως "ιερό χρονολόγιο" και "συνεκτικό ον", οι οποίοι, στ’ αλήθεια, δεν σημαίνουν τίποτα. Βλέπετε, με απλά λόγια, ο Ντέντπουλ πρέπει να εντοπίσει από ένα άλλο σύμπαν έναν ζωντανό Γούλβεριν, ώστε να επιστρέψουν στη δική του πραγματικότητα και να σώσουν τον κόσμο. Από ποιους; Από δύο ελάχιστα απειλητικούς ανταγωνιστές με την κοινή ατζέντα όλων των κακών στην ιστορία, αυτήν της "απόλυτης κυριαρχίας".

Το "Deadpool" ήταν το franchise που άμα τη εμφανίσει του κέρδισε το στοίχημα όντας ανορθόδοξο, αστείο και ανεπιτήδευτα ακραίο. Εδώ, όμως, παίρνει αναίτια πολύ σοβαρά τον εαυτό του, επαναλαμβάνει αδιάκοπα τα ίδια σεξουαλικά και μετα-αυτοαναφορικά αστεία, ακολουθώντας μηχανικά μια συνταγή που χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Deadpool & Wolverine

2
  • Περιπέτεια
  • 2024
  • Διάρκεια: 127 '
  • Σον Λέβι

Για να σώσει τον κόσμο του, ο Ντέντπουλ πρέπει πρώτα να εντοπίσει τον Γούλβεριν και, στη συνέχεια, με τη βοήθειά του να εξολοθρεύσουν δύο πρωτόγνωρους αντιπάλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.

Όλα για τη Μητέρα μου

Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο.

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Πρωτότυπη, σεναριακά ιδιοφυής και σκηνοθετικά αξεπέραστη.