Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

1

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ο Άαρον Έκχαρτ ήταν ένας αξιόπιστος χολιγουντιανός ηθοποιός, ο οποίος, χωρίς να προσπαθεί υπερβολικά, προσέδιδε ποιότητα στις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε. Τελευταία, βέβαια, πρωταγωνιστεί με αδικαιολόγητη προσήλωση σε διαδοχικές κατασκοπικές περιπέτειες της σειράς, μια κίνηση που θυμίζει την αντίστοιχη πορεία του Λίαμ Νίσον, αλλά προς το χειρότερο. Έτσι, μετά τη γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη "Αποστολή στην Ελλάδα", ο Έκχαρτ υποδύεται ξανά έναν κατάσκοπο, ο οποίος πενθεί την απώλεια της συζύγου και συναδέλφου του σε τραγικό δυστύχημα. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και η γυναίκα του είναι ζωντανή;

Η απάντηση δίνεται με τον πιο πρόχειρο δυνατό τρόπο, αφού ο πρώην κασκαντέρ και νυν σκηνοθέτης Τζέσι Β. Τζόνσον αδιαφορεί για τα στοιχειώδη μιας κινηματογραφικής αφήγησης, βάζοντας τους ηθοποιούς του ουσιαστικά να αναπτύσσουν διαλογικά την πλοκή και να εξηγούν όλα όσα (απολύτως απίθανα) συμβαίνουν. Αποκορύφωμα ότι τις στιγμές που η ταινία δε θυμίζει podcast, παρακολουθούμε σκηνές δράσης στημένες στον αυτόματο πιλότο, γεγονός αξιοσημείωτο δεδομένου ότι ο Τζόνσον κυριολεκτικά οφείλει την καριέρα του σε αυτές, κάτι που μάλλον έχει ξεχάσει.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Chief of Station
1
  • Κατασκοπική
  • 2024
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζέσι Β. Τζόνσον

Η σύζυγος ενός υψηλόβαθμου κατασκόπου χάνει τη ζωή της σε δυστύχημα. Όταν εμφανίζονται στοιχεία που δείχνουν ότι, τελικά, μπορεί να είναι ζωντανή, εκείνος αποφασίζει να αναλάβει δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.

Ταινίες Τσέπης: γυρισμένες με κινητό από εσάς για εσάς

"Το καλοκαίρι φταίει" είναι ο τίτλος για το φετινό κάλεσμα σε νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες.