Η Θάλασσα Μέσα μου

2

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Η ταινία που έδωσε βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ ("Οι Άλλοι") και απογείωσε τη φήμη του Χαβιέρ Μπαρδέμ, βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός παραπληγικού άντρα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη διεκδίκηση του δικαιώματος στην ευθανασία.

Με εκ προοιμίου δεδομένη τη συναισθηματική φόρτιση της θεματικής που θίγει, ο Αμενάμπαρ ανεβάζει στη διαπασών τους μελοδραματικούς τόνους, αφουγκράζεται ελάχιστα το άλγος του ήρωά του και φροντίζει με κάθε τρόπο να θυμίζει πως, τουλάχιστον, οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στη μοίρα του. Ο Μπαρδέμ με την ερμηνεία του κρατάει τις ισορροπίες, ωστόσο στο φινάλε απομένουν ελάχιστα για τη σημασία της αυτοδιάθεσης του σώματος, το βασικό άλλοθι πίσω από τον συναισθηματικό εκβιασμό ενός ελαττωματικού ψυχογραφήματος, επιτρέποντας να κυριαρχήσει η εύκολη συγκίνηση.

Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. 2004. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Θάλασσα Μέσα μου

Mar Adentro
2
  • Δραματική
  • 2004
  • Διάρκεια: 126 '
  • Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Ο τετραπληγικός Ραμόν διεκδικεί το δικαίωμά του στην ευθανασία, την ώρα που οι οικείοι του είτε προσπαθούν να τον μεταπείσουν είτε να του συμπαρασταθούν όσο καλύτερα μπορούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.

Ταινίες Τσέπης: γυρισμένες με κινητό από εσάς για εσάς

"Το καλοκαίρι φταίει" είναι ο τίτλος για το φετινό κάλεσμα σε νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες.