Η Φύλακας των Δράκων

2

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Φύλακας των Δράκων

Οι τύχες της αρχαίας Κίνας έχουν εναποτεθεί στις πλάτες ενός κοριτσιού, το οποίο διαθέτει την ικανότητα να επικοινωνεί με τους δράκους, παλαιούς συμμάχους της ανθρωπότητας. Τώρα, για να σώσει την πατρίδα της, θα πρέπει να εντοπίσει το τελευταίο αβγό δράκου, προτού φτάσουν σε αυτό οι σκοτεινές δυνάμεις του παλατιού που επιθυμούν να το καταστρέψουν.

Σίγουρα όχι μια μοντέρνα "Μουλάν", ούτε βέβαια και κάτι αξιομνημόνευτο, σε ένα animation που δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες ενός κόσμου γεμάτου μαγεία και πάλη ενάντια στο άδικο, με μια χαρισματική ηρωίδα και δράκους, διάολε! Αντ’ αυτού, η δράση αναλώνεται σε μια νωθρή όσο και φλύαρη αφήγηση χωρίς έρμα, αφού συχνά τα διακυβεύματα αλλάζουν και τα πράγματα απλώς… συμβαίνουν. Η βασική αδυναμία, όμως, εντοπίζεται στην έλλειψη δημιουργίας ενός ικανοποιητικού αντιπάλου, με τον κύριο ανταγωνιστή να κινείται σε ένα τελείως συμβατικό πλαίσιο, δίχως τίποτα απειλητικό στις προθέσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, η ταινία αποδεικνύεται ημιτελής σε όλα τα επίπεδα.

Ισπανία, Κίνα. 2024. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Φύλακας των Δράκων

Dragonkeeper
2
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ζιανπίνγκ Λι

Οι τύχες της αρχαίας Κίνας έχουν εναποτεθεί στις πλάτες ενός κοριτσιού, το οποίο διαθέτει την ικανότητα επικοινωνίας με τους δράκους, παλαιούς συμμάχους της ανθρωπότητας. Τώρα, για να σώσει την πατρίδα της, θα πρέπει να εντοπίσει το τελευταίο αβγό δράκου, προτού φτάσουν σε αυτό οι σκοτεινές δυνάμεις του παλατιού που επιθυμούν να το καταστρέψουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.

Ταινίες Τσέπης: γυρισμένες με κινητό από εσάς για εσάς

"Το καλοκαίρι φταίει" είναι ο τίτλος για το φετινό κάλεσμα σε νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες.