Ομαδική Θεραπεία

2

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Ομαδική Θεραπεία

Τρία ζευγάρια που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, προσκαλούνται από την ψυχοθεραπεύτριά τους να συμμετάσχουν σε μια συνεδρία από κοινού. Εκείνη, ωστόσο, απουσιάζει και στη θέση της έχει αφήσει μια σειρά από εντολές που οι θεραπευόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν, εάν θέλουν να μάθουν τον πραγματικό λόγο που τους έφερε εκεί. Σε μια παρόμοια συνθήκη με το προ επταετίας "Toc Toc", το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Λοράν Μπαφιέ, οι κεντρικοί ήρωες αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς ανθρωπότυπους, που επιδίδονται σε μια άτυπη μάχη των φύλων. Υπάρχουν οι συντηρητικοί, οι προοδευτικοί και οι… ενδιάμεσοι, όλοι τους συμπλεγματικοί χαρακτήρες με ανεκπλήρωτους πόθους.

Εδώ εντοπίζεται και το πρόβλημα της ταινίας, αφού κανείς τους δεν επιδεικνύει αρκετό ενδιαφέρον ώστε να συντηρηθεί αυτό το δράμα δωματίου, ακόμα κι αν προσπεράσεις τη συμβατική σεναριακή γραφή και την ελάχιστα πειστική αφορμή που τους φέρνει όλους στο ίδιο σημείο. Οι υπομονετικοί θα ανταμειφθούν με μια εξήγηση για όλα αυτά, φευ, σε ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά τουίστ που καταλήγει σε λίγο διδακτισμό ακόμα.

Ισπανία. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Ομαδική Θεραπεία

Bajo Terapia / Under Therapy
2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Γκεράρντο Χερέρο

Τρία ζευγάρια που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους προσκαλούνται από την ψυχοθεραπεύτριά τους να συμμετάσχουν σε μια από κοινού συνεδρία. Εκείνη, ωστόσο, απουσιάζει και στη θέση της έχει αφήσει μια σειρά από εντολές που οι θεραπευόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν, εάν θέλουν να μάθουν τον πραγματικό λόγο που τους έφερε εκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.

Ταινίες Τσέπης: γυρισμένες με κινητό από εσάς για εσάς

"Το καλοκαίρι φταίει" είναι ο τίτλος για το φετινό κάλεσμα σε νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες.