Fly Me to the Moon

2,5

Ανάλαφρη όσο και φλύαρη κομεντί, η οποία χρωστά τη χάρη της στην άψογη χημεία και στο κωμικό τακτ των φωτογενών πρωταγωνιστών της.

Fly Me to the Moon 2

Εκείνη είναι μια αδίστακτη διαφημίστρια, ικανή να κλείσει κάθε deal και να πουλήσει τα πάντα. Εκείνος είναι ένας ηθικός διευθυντής της NASA με αποστολή να στείλει το Apollo 11 στο φεγγάρι. Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, όταν ο Λευκός Οίκος αποφασίσει να ρετουσάρει την πληγωμένη δημόσια εικόνα του διαστημικού προγράμματος και ενώ παράλληλα τα συναισθήματά τους, σε συνδυασμό με κρίσιμα πολιτικά διακυβεύματα, απειλούν την επιτυχία της διαστημικής αποστολής.

Σε μια φάση όπου οι χολιγουντιανές κομεντί γνωρίζουν μια άτυπη εμπορική αναβίωση ("Λατρεύω να σε Μισώ", "The Idea of You"), το νοσταλγικό "Fly Me to the Moon" υιοθετεί μεν την κλασική "αγόρι συναντά κορίτσι" πλοκή, ωστόσο δεν επιμένει σε αυτή. Ο ρομαντισμός αναπτύσσεται υπομονετικά μέσα από την άψογη χημεία και το κωμικό τακτ των πρωταγωνιστών Σκάρλετ Γιόχανσον - Τσάνινγκ Τέιτουμ, αλλά και του Γούντι Χάρελσον σε ρόλο-κλειδί, στους οποίους, εξάλλου, οφείλεται και το χάρισμα του φιλμ.

Εκείνο που το κρατάει πίσω, όμως, είναι η φόρα του σκηνοθέτη Γκρεγκ Μπερλάντι, ο οποίος φαίνεται πως είχε περισσότερες από μία ταινίες στο μυαλό του. Διότι, παρασυρμένος από τις ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις των αμερικανικών 60s αλλά και τη συνωμοσιολογία γύρω από τη δήθεν ενορχηστρωμένη προσσελήνωση, μοιράζει άνισα τους αφηγηματικούς χρόνους και πλατειάζει χαρακτηριστικά. Τα πεδία ενδιαφέροντός του περνούν από τον πόλεμο του Βιετνάμ, τα απόρρητα σχέδια του προέδρου Νίξον, το ρόλο της επικοινωνίας στην κατασκευή της αλήθειας και το κόστος του ψέματος, προτού η προσοχή του επιστρέψει στο ερωτικό σκίρτημα από το οποίο ξεκίνησε. Ευτυχώς, τουλάχιστον, χωρίς η ταινία να χάνει την ελαφρότητά της.

ΗΠΑ, Αγγλία. 2024. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Fly Me To The Moon

2,5
  • Κομεντί
  • 2024
  • Διάρκεια: 132 '
  • Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια αδίστακτη διαφημίστρια και ένας ηθικός διευθυντής της NASA καλούνται να ξεπεράσουν τις διαφορές και τα συναισθήματά τους, έτσι ώστε να βοηθήσουν το Apollo 11 να φτάσει στο φεγγάρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.