Πρόγευμα στο Τίφανις

3,5

Το τέλος της αθωότητας και των ανέμελων νεοϋορκέζικων χρόνων διά χειρός Τρούμαν Καπότε και υπό το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Μπλέικ Έντουαρντς.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Διασκευάζοντας ελεύθερα ένα εμβληματικό μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε, ο Τζορτζ Άξελροντ ("Εφτά Χρόνια Φαγούρα", "Ο Άνθρωπος από τη Μαντζουρία") παραδίδει στα χέρια του Μπλέικ Έντουαρντς μια τρυφερή όσο και μελαγχολική ωδή στα ανέμελα, πολύχρωμα χρόνια του αμερικανικού ονείρου και στις ρομαντικές ψυχές που το πίστεψαν.

Ο γνωστός μας από τον "Ροζ Πάνθηρα", υποτιμημένος δημιουργός του "Μέρες Κρασιού και Λουλουδιών", υπογραμμίζει με ένα αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα την εύθραυστη αθωότητα των νεοϋορκέζικων 60s και αφήνει στην Όντρεϊ Χέπμπορν όλα τα υπόλοιπα. Αγέρωχα ντυμένη στα μαύρα και ψυχρή σαν αλαβάστρινη κούκλα, η Χέπμπορν θα περάσει στην κινηματογραφική ιστορία σαν Χόλι Γκολάιτλι, το χαρωπό party girl με το καλά κρυμμένο μυστικό. Ο Τζορτζ Πέπαρντ, στο ρόλο του φιλόδοξου συγγραφέα που αναζητά εμπειρίες και έμπνευση, τη σιγοντάρει σε χαμηλούς τόνους, κι ο Χένρι Μαντσίνι κερδίζει το Όσκαρ για το moody "Moon river" του. Μετά από αυτό το υποδειγματικά γλυκόπικρο "Πρόγευμα", η χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

ΗΠΑ. 1961. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόγευμα στο Τίφανις

Breakfast At Tiffany's
3,5
  • Κομεντί
  • 1961
  • Διάρκεια: 115 '
  • Μπλέικ 'Έντουαρντς

Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα, ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.