Σκοτώστε τον Βενσάν

3

Το οικείο γίνεται ανοίκειο σε μια πρωτότυπη ταινία κοινωνικού τρόμου, η οποία αξιοποιεί την έξυπνη έμπνευσή της, πλουτίζοντάς τη με μαύρο χιούμορ, εκπλήξεις και διαρκείς αλλαγές κατεύθυνσης.

Σκοτώστε τον Βενσάν

Η Γαλλία σε εμφύλια διαμάχη. Την αποτυπώνουν τα πολύ πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, την περιγράφει αλληγορικά η πρώτη ταινία του 51χρονου Στεφάν Καστάν. Σ’ αυτήν ο Βενσάν, ένας απλός γραφίστας, αρχίζει να δέχεται απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις από αγνώστους. Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τη δουλειά του και το Παρίσι και να καταφύγει στο εξοχικό του. Ανάλογα περιστατικά παίρνουν μορφή επιδημίας σε όλη τη χώρα, ενώ εκείνος δυσκολεύεται ακόμα και να πάει μέχρι το σούπερ μάρκετ.

Το οικείο γίνεται ανοίκειο μέσα από μια πολύ πειστική σεναριακή παραδοχή, η οποία προοικονομείται στο όνειρο της πρώτης κιόλας σκηνής (ο συνάδελφος του Βενσάν ο οποίος βλέπει τη μητέρα του να βγάζει κέρατα ελαφιού). Καθώς όμως η σουρεαλιστική αυθαιρεσία δίνει σταδιακά τη θέση της σε ένα… ζόμπι θρίλερ, αυτή η πρωτότυπη ταινία κοινωνικού τρόμου αξιοποιεί όσο μπορεί την έξυπνη έμπνευσή της, πλουτίζοντάς τη με μαύρο χιούμορ, εκπλήξεις και διαρκείς αλλαγές κατεύθυνσης. Αλλά και μια σαφή (πολιτική) παραβολή πάνω στην αλλοτριωμένη καθημερινότητά μας.

Γαλλία, Βέλγιο. 2023. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Σκοτώστε τον Βενσάν

Vincent Must Die / Vincent Doit Mourir
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 115 '
  • Στεφάν Καστάν

Ο Βενσάν είναι ένας απλός γραφίστας, ο οποίος αρχίζει να δέχεται απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις από αγνώστους. Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τη δουλειά του και το Παρίσι και να καταφύγει στο εξοχικό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης" του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το αναμενόμενο σίκουελ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2024

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Μια έξυπνη καμπάνια της Ακαδημίας διαφημίζει τα ταξίδια του ελληνικού σινεμά

Η διεθνής καταξίωση των εγχώριων παραγωγών αναδεικνύεται σε μια πετυχημένη σειρά από τηλεοπτικά σποτ.

Updated | Η Αθήνα γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με πέντε προβολές

Δήμος Αθηναίων και Ταινιοθήκη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά εκδηλώσεων που τιμούν την πρόσφατη ελληνική ιστορία.