Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα

2

Οι δημιουργοί των «Αθίκτων» σατιρίζουν τη σύγχρονη γαλλική κοινωνική πραγματικότητα με μια προβλέψιμα διασκεδαστική, αλλά ανώδυνη και συναισθηματικά συγκαταβατική κομεντί.

Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα

Έχοντας υπογράψει μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στα γαλλικά κινηματογραφικά χρονικά (σχεδόν 20 εκατομμύρια εισιτήρια), οι δημιουργοί των "Αθίκτων" συνεχίζουν με ακόμα μία κωμωδία χαρακτήρων, όπως και τα "Μοναδικοί" και "Έτσι Είναι η Ζωή", η οποία ενσωματώνει μικρές δραματικές περιπλοκές όσο και ευρύτερες κοινωνικές παρατηρήσεις. Τα τελευταία έρχονται τώρα σε πρώτο πλάνο, καθώς οι βυθισμένοι στα χρέη Αλμπέρ και Μπρινό γίνονται μέλη μιας ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα, εκμεταλλευόμενοι τα δωρεάν φαγητά και ποτά που προσφέρονται στις συναντήσεις της. Αλλά η όμορφη Κακτίς, μέλος του γκρουπ, θα τους τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον, παρασύροντάς τους σε όλο και δυναμικότερες ενέργειες οικολογικής διαμαρτυρίας.

Η υπερκατανάλωση, η ανεργία, τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και η ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας αναδεικνύονται ξεκάθαρα μέσα από μια προβλέψιμα διασκεδαστική, αλλά συναισθηματικά συγκαταβατική κομεντί, η οποία σχολιάζει, μάλλον ανώδυνα, τη σύγχρονη γαλλική πραγματικότητα. Αφηγηματικά στρωτή και με ένα συντονισμένο ερμηνευτικά πρωταγωνιστικό τρίο, σπαταλά την περισσότερη αφηγηματική ενέργειά της στο να αποδειχθεί σοβαρή και συγκινητική, αντί για απενοχοποιημένα χιουμοριστική και τολμηρά σατιρική.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα

Une Année Difficile
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • 'Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Βυθισμένοι στα χρέη, ο Αλμπέρ και ο Μπρινό γίνονται μέλη μιας ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα, εκμεταλλευόμενοι τα δωρεάν φαγητά και ποτά που προσφέρονται στις συναντήσεις της. Αλλά η όμορφη Κακτίς, μέλος του γκρουπ, θα τους τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον, παρασύροντάς τους σε όλο και δυναμικότερες ενέργειες οικολογικής διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2024

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Μια έξυπνη καμπάνια της Ακαδημίας διαφημίζει τα ταξίδια του ελληνικού σινεμά

Η διεθνής καταξίωση των εγχώριων παραγωγών αναδεικνύεται σε μια πετυχημένη σειρά από τηλεοπτικά σποτ.

Updated | Η Αθήνα γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με πέντε προβολές

Δήμος Αθηναίων και Ταινιοθήκη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά εκδηλώσεων που τιμούν την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ο "Μικρόκοσμος" γίνεται 20 ετών και μας καλεί σε ένα κινηματογραφικό πάρτι

Με ποτό, φαγητό DJ sets και ταινίες – ορόσημα για τη διαδρομή του "Μικρόκοσμου" συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα.