Νυχτερινός Εκφωνητής

2

Ανάλαφρος, νοσταλγικός και αυτοαναφορικός, ο Χαραλαμπίδης διαστέλλει μια τρυφερή ιδέα και στέλνει ένα ερωτικό, όσο και φλύαρο, κινηματογραφικό γράμμα στη νυχτερινή Αθήνα.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Πάντα αυτοαναφορικός και πιστός σε μια κινηματογραφική περσόνα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον εκτός οθόνης εαυτό του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης ("No Budget Story", "Φτηνά Τσιγάρα") περνά για πέμπτη φορά πίσω από την κάμερα, υποδυόμενος ταυτόχρονα έναν νυχτερινό ραδιοφωνικό παραγωγό. Τη βραδιά που κλείνει τα 50 χρόνια του θα αφιερώσει την εκπομπή του σ’ έναν παλιό έρωτά του, παίζοντας στον αέρα τα μηνύματα που διέσωσε ο παλιός τηλεφωνητής του.


Ο ήρωάς μας, μαζί του και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, επιχειρεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με μια νεότητα την οποία αναπολεί με γλυκιά μελαγχολία. Για να ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο ζωής, αυτό της μέσης ηλικίας, πρέπει να αποχαιρετίσει οριστικά το παρελθόν του, αλλά, όπως συμβαίνει και με την πόλη που τον περιτριγυρίζει, αυτό μοιάζει αδύνατο. Τα αρχαιοελληνικά αγάλματα τον περιμένουν στην ολοκαίνουργια στάση του μετρό και ένας μεταμεσονύχτιος μαραθώνιος εξελίσσεται στους ασφάλτινους αθηναϊκούς δρόμους. Την ίδια ώρα, αναλογικά μέσα μιας άλλης εποχής (κασετόφωνα, πικάπ, τηλεφωνητές) και σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες συνεργάζονται για να στείλουν ένα μήνυμα ερωτικής αναζήτησης στον σκοτεινό αττικό ουρανό. Μπορούμε, λοιπόν, να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στο χθες ή είναι πλέον αργά για να διορθώσουμε τα λάθη μας; Μήπως όμως δεν χρειάζεται, μιας και είναι αυτά που μας έφεραν τελικά ως εδώ;


Ανάλαφρος και νοσταλγικός, ο Ρένος Χαραλαμπίδης διαστέλλει μια τρυφερή ιδέα (για μικρού μήκους ταινία) και στέλνει ένα ερωτικό, όσο και φλύαρο, κινηματογραφικό γράμμα στη νυχτερινή Αθήνα. Με λιγότερη δημιουργικότητα, φρεσκάδα και τρέλα, το ίδιο σκόρπιες ιδέες, αλλά περισσότερη ωριμότητα και μελαγχολία απ’ ό,τι στις προηγούμενες δουλειές του.

Ελλάδα. 2024. Διάρκεια: 74΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες

Νυχτερινός Εκφωνητής

2
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 74 '
  • Ρένος Χαραλαμπίδης

Τη βραδιά που κλείνει τα 50 του χρόνια, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός αναζητά έναν παλιό έρωτά του, παίζοντας στον αέρα τα μηνύματα που διέσωσε ο παλιός τηλεφωνητής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Με οδηγό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης μαθαίνουμε τη Θήρα αλλιώς

Ανακαλύψτε τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έβδομη διοργάνωση του κινηματογραφικού θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/07/2024

Το "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης" του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το αναμενόμενο σίκουελ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα.

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Μια έξυπνη καμπάνια της Ακαδημίας διαφημίζει τα ταξίδια του ελληνικού σινεμά

Η διεθνής καταξίωση των εγχώριων παραγωγών αναδεικνύεται σε μια πετυχημένη σειρά από τηλεοπτικά σποτ.