Ο Εξορκισμός

Το θρυλικό φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν εμπνέει μια ακούσια παρωδία του, επώδυνα σοβαροφανή και μνημειωδώς ασυνάρτητη, η οποία μάλιστα νομίζει πως είναι υποβλητική ταινία τρόμου.

Ο Εξορκισμός

Προτού αναβαθμιστεί σε "Εξορκιστή του Βατικανού", ο Ράσελ Κρόου είχε ήδη κολλήσει ένσημα στο βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα. Αυτό το πριν, μάλιστα, αριθμεί πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως του αν η ταινία του Τζόσουα Τζον Μίλερ (γιος του ηθοποιού ο οποίος υποδύονταν τον πατέρα Καράς στον "Εξορκιστή"), η οποία έμεινε στο ράφι όλον αυτόν τον καιρό, βγαίνει στις αίθουσες μετά από εκείνη του Τζούλιους Έιβερι. Άγνωστο το τι έκανε τους παραγωγούς της να αλλάξουν γνώμη, μιας και πρόκειται για μια ακούσια παρωδία του θρυλικού φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν, επώδυνα σοβαροφανή και μνημειωδώς ασυνάρτητη, η οποία νομίζει, μάλιστα, πως είναι υποβλητική ταινία τρόμου.


Σ’ αυτήν ένας πρώην σταρ που έχει πάρει την κάτω βόλτα αρχίζει να εκδηλώνει μια αλλόκοτη συμπεριφορά στα γυρίσματα ενός ριμέικ του "Εξορκιστή". Η κόρη του αναρωτιέται αν έχει επιστρέψει στους αυτοκαταστροφικούς εθισμούς του ή του συμβαίνει κάτι πολύ πιο σκοτεινό και επικίνδυνο, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι τρικυμία πολλών μποφόρ στο κρανίο του Τζόσουα Τζον Μίλερ, ο οποίος επί μιάμιση ώρα αναβοσβήνει τα φώτα και παίζει κρυφτό με έναν βαριεστημένο Ράσελ Κρόου, πιστεύοντας πως αυτό αρκεί για να μας τρομάξει.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εξορκισμός

The Exorcism
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 93 '
  • Τζόσουα Τζον Μίλερ

Ένας πρώην σταρ που έχει πάρει πλέον την κάτω βόλτα αρχίζει να εκδηλώνει μια αλλόκοτη συμπεριφορά στα γυρίσματα ενός ριμέικ του «Εξορκιστή». Η αποξενωμένη κόρη του αναρωτιέται αν έχει επιστρέψει στους αυτοκαταστροφικούς εθισμούς του ή του συμβαίνει κάτι πολύ πιο σκοτεινό και επικίνδυνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Με οδηγό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης μαθαίνουμε τη Θήρα αλλιώς

Ανακαλύψτε τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έβδομη διοργάνωση του κινηματογραφικού θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/07/2024

Το "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης" του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το αναμενόμενο σίκουελ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα.

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Μια έξυπνη καμπάνια της Ακαδημίας διαφημίζει τα ταξίδια του ελληνικού σινεμά

Η διεθνής καταξίωση των εγχώριων παραγωγών αναδεικνύεται σε μια πετυχημένη σειρά από τηλεοπτικά σποτ.