Μέντιουμ

2

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, η οποία ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της.

Μέντιουμ ταινία

Η σεναριακή συγκρότηση δεν υπήρξε ποτέ το δυνατό σημείο του σύγχρονου ελληνικού σινεμά (όπως και κάθε "περιφερειακής" κινηματογραφίας), το οποίο οφείλει τα περισσότερα κατορθώματά του στην ευρηματικότητα των σκηνοθετών του, οι οποίοι... υπογράφουν σχεδόν πάντα και τα σενάριά τους. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, η οποία μας είχε εκπλήξει ευχάριστα πριν από 14 χρόνια με την εναλλακτική ρομαντική κομεντί "Χάρισμα". Διατηρεί κι εδώ την αέρινη, ανάλαφρη ματιά της, ακολουθώντας τη 16χρονη Ελευθερία, η οποία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη αδερφή της στην Αθήνα. Μέσα στον καύσωνα της μεγαλούπολης θα γνωρίσει τον μεγαλύτερό της και αινιγματικό Άγγελο, ο οποίος θα την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο.

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, το "Μέντιουμ" ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της για να αποδώσει το ξύπνημα του ερωτικού ενστίκτου. Προσπαθεί, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να το συνδέσει με ένα ράθυμο οδοιπορικό σε μια μυστηριωδώς χαοτική αστική καθημερινότητα ("Η Ελευθερία στη χώρα των αθηναϊκών θαυμάτων"), αποσπώντας πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ελλάδα, Βουλγαρία. 2023. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέντιουμ

2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Χριστίνα Ιωακειμίδη

Η 16χρονη Ελευθερία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη αδερφή της στην Αθήνα. Μέσα στον καύσωνα της μεγαλούπολης, θα γνωρίσει τον μεγαλύτερό της και αινιγματικό Άγγελο, ο οποίος θα την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.