Κενά Αέρος

1,5

Διάφορες ελάχιστα αστείες και σεναριακά ανοργάνωτες ιδέες προσπαθούν ματαίως να συνθέσουν μια κωμική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Κενά Αέρος

Παρατηρητής μια τακτοποιημένης κοινωνικής πραγματικότητας η οποία χρειάζεται μια μικρή ρωγμή για να αρχίσει να καταρρέει θορυβωδώς, ο Ισλανδός Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον μας συστήθηκε το 2017 με το "Κάτω Από το Δέντρο". Λιγότερο δραματικός, επιστρέφει τώρα με μια αγγλόφωνη κομεντί πάνω σε ένα ετερόκλητο γκρουπ ανθρώπων το οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει το φόβο του για τα αεροπορικά ταξίδια μέσα από μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης. Μετά από αρκετές συνεδρίες, τα μέλη του είναι πλέον έτοιμα για μια πτήση Λονδίνο – Ρέικιαβικ μετ' επιστροφής, αλλά όταν τελικά φτάσουν στην ισλανδική πρωτεύουσα όλα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά.

Η νοστιμιά του όλου κόνσεπτ κρατάει λιγότερο κι από μισάωρο, καθώς μια σειρά ελάχιστα αστείων και σεναριακά ανοργάνωτων ιδεών ματαίως κι εμφανώς εκβιαστικά προσπαθούν να συνθέσουν μια χιουμοριστική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επιπλέον, οι μίνιμαλ δραματικές νότες ηχούν εντελώς φάλτσα, αφήνοντας ξεκρέμαστους κι εντελώς αναξιόπιστους τους βασικούς χαρακτήρες, παρά το φιλότιμο αγώνα των Λίντια Λέοναρντ και Σάιμον Μενιόντα να σώσουν τα όποια προσχήματα.

Ισλανδία, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Κενά Αέρος

Northern Comfort
1,5
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 97 '
  • Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγουρδσον

Ένα ετερόκλητο γκρουπ ανθρώπων προσπαθεί να ξεπεράσει το φόβο του για τα αεροπορικά ταξίδια μέσα από μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία τους προετοιμάζει για το ταξίδι Λονδίνο-Ρέικιαβικ μετ’ επιστροφής. Όταν όμως φτάσουν στην ισλανδική πρωτεύουσα, όλα θα πάνε στραβά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.