Η Κυρία με το Σκυλάκι

3,5

Στιλάτη και μελαγχολική μεταφορά ενός αριστουργηματικού διηγήματος του Άντον Τσέχοφ, βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών.

Η Κυρία με το Σκυλάκι

Ένα από τα διασημότερα διηγήματα –και για πολλούς το καλύτερο– του Άντον Τσέχοφ βρίσκει το δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο πιστά τόσο όσο προς το γράμμα όσο και προς το πνεύμα του. Η μελαγχολική ματιά του σπουδαίου Ρώσου δραματουργού σε μια κοινωνία (και μια ζωή) στραγγισμένη από ζωντανά συναισθήματα μεταφέρεται με όλη της την ποιητική ειρωνεία στην οθόνη από την κάμερα του Λευκορώσου Γιόσιφ Κέιφιτς, ο οποίος αναπαριστά την εποχή με εικαστική τελειότητα και τα ανθρώπινα πάθη με συναισθηματική ειλικρίνεια.

Βρισκόμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γιάλτας ένας Μοσχοβίτης φιλόλογος και μια Ρωσίδα επαρχιώτισσα γνωρίζονται και συνάπτουν μια σύντομη, αλλά παθιασμένη σχέση. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους και στους δυστυχισμένους γάμους τους προσπαθούν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να την αναζητήσει ξανά. Η δέσμια των συμβάσεων καθημερινότητα, τα απρόβλεπτα παιχνίδια της μοίρας και η διαρκώς διογκούμενη αλλοτρίωση κυριαρχούν στο κομψό και λεπτοκεντημένο αυτό κοινωνικό-υπαρξιακό δράμα, το οποίο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών του 1960.

Α/Μ. Σ. Ένωση 1960. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κυρία με το Σκυλάκι

Dama S Sobachkoj
3,5
  • Δραματική
  • 1960
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιοσίφ Κέιφιτς

Ένας Μοσχοβίτης φιλόλογος και μια Ρωσίδα επαρχιώτισσα γνωρίζονται στη Γιάλτα, όπου και συνάπτουν μια σύντομη, αλλά παθιασμένη σχέση. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους και τους δυστυχισμένους γάμους τους προσπαθούν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να την αναζητήσει ξανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.