Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας

3

Θεαματικά σκηνοθετημένο χρονικό ενηλικίωσης, το οποίο αποτυπώνει μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα και μια μεγάλη οικολογική απειλή.

Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας

Οι αλλαγές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία του πλανήτη μπαίνουν μπροστά στην κάμερα του Άγγελου Ράλλη ("Πού είσαι Σινγκάλ;"), ο οποίος επί πέντε χρόνια κινηματογραφούσε στο Μπαγκλαντές τις περιπέτειες της Αφρίν, μιας 12χρονης ορφανής που, όταν ο ποταμός Μπραμαπούτρα πλημμυρίζει για ακόμα μία φορά, ξεκινάει μόνη της ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι μέχρι την πρωτεύουσα Ντάκα σε αναζήτηση του πατέρα της.


Πρόκειται για ένα θεαματικά και ευρηματικά σκηνοθετημένο χρονικό ενηλικίωσης (η φυσική αγριότητα σε αντίστιξη με την ονειρική ατμόσφαιρα), το οποίο εστιάζει θαρραλέα σε μια οικολογική απειλή που έχει γίνει ήδη επώδυνη κοινωνική αλήθεια. Παράλληλα, όμως, προβληματίζει για το κατά πόσο ειλικρινής και αθώα είναι μια τόσο κομψή κινηματογραφική ματιά πάνω σε μια εξαθλιωμένη κι επικίνδυνη πραγματικότητα – η Αφρίν κοντεύει να πνιγεί και το συνεργείο κινηματογραφεί;

Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία. 2023. Διάρκεια: 92΄

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 92 '
  • Άγγελος Ράλλης

Ο ποταμός Μπραμαπούτρα πλημμυρίζει για ακόμα μία φορά, και η 12χρονη ορφανή Αφρίν ξεκινάει μόνη της ένα περιπετειώδες ταξίδι μέχρι την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα σε αναζήτηση του πατέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.