Μια Μητέρα Εκδικείται

1

Κοινότοπο στόρι, διάφανοι χαρακτήρες και μια νυσταγμένη σκηνοθεσία βυθίζουν στην πλήρη αδιαφορία ένα αναποφάσιστο στο ύφος του, αλλά και στις ιδέες του δραματικό θρίλερ.

Mia mitera ekdikitai

Η τρίτη ταινία του 31χρονου Μάιλς Τζόρις-Πέιραφιτ, μετά το βραβευμένο στο Σάντανς "As You Are" (2016) και την γκανγκστερική περιπέτεια εποχής "Dreamland" (2019) με τη Μάργκο Ρόμπι, φιλοδοξεί να είναι ένας ακόμα συνδυασμός δράματος χαρακτήρων και αγωνιώδους θρίλερ: Μετά το φόνο του αποξενωμένου γιου της, μια δημοσιογράφος στο Όλμπανι συνεργάζεται με την έγκυο κοπέλα του για να αποκαλύψουν το δολοφόνο του. Ερευνώντας, θα έρθουν αντιμέτωπες τόσο με ένα αδίστακτο κύκλωμα ναρκωτικών και διαφθοράς όσο και με επώδυνες προσωπικές εκπλήξεις.


Στο κέντρο του κάδρου στέκεται μια μητέρα γεμάτη ενοχές (μια Χίλαρι Σουόνκ χωρίς ερμηνευτική ενέργεια), η οποία παρασύρεται σε μια επικίνδυνη περιπέτεια που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Αυτό τουλάχιστον θα ήθελε ο Τζόρις-Πέιραφιτ, αλλά το κοινότοπο στόρι, οι διάφανοι χαρακτήρες και μια νυσταγμένη σκηνοθεσία βυθίζουν στην πλήρη αδιαφορία το αμήχανο εγχείρημά του. Αμήχανο στο αφηγηματικό ύφος του, στη φτηνή σεναριακή ανατροπή του, αλλά και στις ίδιες τις ιδέες του, οι οποίες μένουν δυσερμήνευτα μετέωρες στο εγκληματικά ανοιχτό φινάλε.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Μητέρα Εκδικείται

The Good Mother
1
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μάιλς Τζόρις-Πιέραφιτ

Μετά το φόνο του αποξενωμένου γιου της, μια δημοσιογράφος συνεργάζεται με την έγκυο κοπέλα του για να αποκαλύψουν το δολοφόνο του, ερχόμενες αντιμέτωπες με ένα αδίστακτο κύκλωμα ναρκωτικών και διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.