Dogman

1

Δεξιοτέχνης, αλλά πάντα επιδερμικός και φιγουρατζής, ο Λικ Μπεσόν στήνει μια ελάχιστα πειστική ιστορία φιλοζωικής εκδίκησης, την οποία πνίγει σε έναν αχαλίνωτο συναισθηματισμό.

Dogman1

Η επιστροφή του Λικ Μπεσόν στη σκηνοθετική καρέκλα μετά την "Anna" (2019) είναι ένα ακόμα αγγλόφωνο θρίλερ, με τους αγαπημένους του επαγγελματίες δολοφόνους να αντικαθίστανται εδώ από… κυνόφιλες προθέσεις: Η αστυνομία σταματάει στο δρόμο και συλλαμβάνει τον Ντάγκλας, έναν τραυματισμένο ανάπηρο ντυμένο γυναικεία, ο οποίος μεταφέρει με το φορτηγάκι του δεκάδες αδήλωτα σκυλιά. Στη φυλακή, εκείνος θα διηγηθεί τη ζωή του στην ψυχολόγο Έβελιν, μια διαδρομή η οποία ξεκινάει από μια αποτρόπαια οικογενειακή κακοποίηση και φτάνει στην κοινωνική περιθωριοποίηση και τη δημιουργία ενός τετράποδου στρατού που αποδίδει δικαιοσύνη κατά το δοκούν του επικεφαλής του.


Ο Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς ("Νίτραμ") ιδροκοπεί για να μας μεταφέρει τη δραματική εσωτερική αναστάτωση μιας αλμοδοβαρικής φιγούρας, κέντρο βάρους μιας ελάχιστα πειστικής ιστορίας ζωόφιλης εκδίκησης. Ο δεξιοτέχνης, αλλά πάντα επιδερμικός και φιγουρατζής Μπεσόν δεν καταφέρνει ποτέ να τη στήσει σεναριακά στα πόδια της, τεντώνοντάς την πέρα από κάθε σημείο αντοχής, φορτώνοντάς τη νηπιακές αλληγορίες και πνίγοντάς τη με αχαλίνωτο συναισθηματισμό.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Dogman

1
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 113 '
  • Λικ Μπεσόν

Η αστυνομία σταματάει στο δρόμο και συλλαμβάνει τον Ντάγκλας, έναν τραυματισμένο ανάπηρο ντυμένο γυναικεία, ο οποίος μεταφέρει με το φορτηγάκι του δεκάδες αδήλωτα σκυλιά. Στη φυλακή, θα διηγηθεί τη ζωή του στην ψυχολόγο Έβελιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.