Μανχάταν

5

Γεμάτος σεναριακές και σκηνοθετικές εμπνεύσεις, ο Γούντι Άλεν στοχάζεται μελαγχολικά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη μεγαλούπολη.

Μανχάταν κριτική

Η ταινία που καθιέρωσε τον Γούντι Άλεν ως έναν πολυεπίπεδο, ώριμο κινηματογραφικό δημιουργό, επιβεβαιώνοντας πως ο οσκαρικός "Νευρικός Εραστής" δεν ήταν ένα καλλιτεχνικό one hit wonder, παραμένει η πιο αυθεντικά νεοϋορκέζικη ταινία της κινηματογραφικής ιστορίας. Διότι η εμβληματική αμερικανική μητρόπολη είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια της ιστορίας του Άιζαακ Ντέιβις, ενός 42χρονου τηλεοπτικού σεναριογράφου, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τη δεύτερη γυναίκα του να μη βγάλει σε βιβλίο τα άπλυτα της σχέσης τους κι ενώ έχει δεσμό με μια 17χρονη, τα φτιάχνει με την ερωμένη ενός φίλου του.

Γεμάτος σεναριακές και σκηνοθετικές εμπνεύσεις, ο Άλεν ανεβάζει ένα μεγάλο κομμάτι του αληθινού εαυτού του στο πανί και υπό τους ήχους της "Γαλάζιας ραψωδίας" του Τζορτζ Γκέρσουιν στοχάζεται μελαγχολικά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις της σύγχρονης μεγαλούπολης. Οι νευρώσεις του διαπλέκονται με τα αδιέξοδα της υψηλής διανόησης, η καλλιτεχνική δημιουργία συγκρούεται με τις σαρκικές επιθυμίες και τις απρόβλεπτες ερωτικές επιλογές, την ώρα που οι νοσταλγικά ασπρόμαυρες εικόνες του Γκόρντον Γουίλις ("Ο Νονός") συνθέτουν το πιο συγκινητικό γράμμα αγάπης στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται.

A/M. ΗΠΑ. 1979. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μανχάταν

Manhattan
5
  • Κομεντί
  • 1979
  • Διάρκεια: 96 '
  • Γούντι Άλεν

Ένας 42χρονος Νεοϋορκέζος τηλεοπτικός σεναριογράφος προσπαθεί να πείσει τη δεύτερη γυναίκα του να μην βγάλει σε βιβλίο τα άπλυτα της σχέσης τους κι ενώ έχει δεσμό με μια 17χρονη, τα φτιάχνει με την ερωμένη ενός φίλου του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.