Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

2,5

Διεκπεραιωτικού χαρακτήρα πλην όμως τσαχπίνικη οικογενειακή περιπέτεια με ευκολοερμήνευτα νοήματα, όπως η ανάγκη της αποδοχής, της εμπιστοσύνης και της συμφιλίωσης.

Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

Δύσκολη φάση η εφηβεία, όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά ακόμα περισσότερο η 16χρονη Ρούμπι, η οποία καλείται να επιβιώσει του λυκείου αποκρύπτοντας το γεγονός πως είναι ένα τέρας. Κυριολεκτικά, καθώς ανήκει στο μυθικό είδος των κράκεν, των βίαιων πλασμάτων που ζουν στη θάλασσα, μόνο που εδώ βρίσκονται στη στεριά υποκρινόμενα τους Καναδούς! Ένα ατύχημα που προκαλεί η Ρούμπι, όμως, την αναγκάζει να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητά της, απειλώντας τη σχέση της με τους γονείς και τους φίλους της.

Η τσαχπινιά που συνοδεύει πάντα τα animation της DreamWorks γλιτώνει την ταινία από τη σοβαροφάνεια, ενώ βοηθά να παραβλεφθεί ο διεκπεραιωτικός χαρακτήρας όσο και τα προφανή νοήματά της. Η σημασία της αποδοχής, της συμφιλίωσης και της εμπιστοσύνης είναι έννοιες με τις οποίες καλείται να συμφιλιωθεί η Ρούμπι, μέσα από μια περιπέτεια που συμβολίζει τους πρώτους πόνους ενηλικίωσης. Όχι κάτι κινηματογραφικά πρωτόγνωρο, αλλά σίγουρα γλυκό και άκακο, με σαφή απεύθυνση στο νεαρό κοινό.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρούμπι, Ένα Κράκεν στην Εφηβεία

Ruby Gillman, Teenage Kraken
2,5
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κερκ Ντε Μίκο

Οι προσπάθειες μιας έφηβης να κρύψει πως είναι ένα μυθικό κράκεν καταρρέουν ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο τη φέρνει αντιμέτωπη με την πραγματική ταυτότητά της, αλλά και με τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ο Γιόακιν Φίνιξ αποχώρησε από το πολυαναμενόμενο γκέι δράμα του Τοντ Χέινς

Ο οσκαρικός ηθοποιός εγκατέλειψε το τολμηρό σχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό.

Τα καλύτερα Whodunnit σύμφωνα με το Indiewire

Το Indiewire αποκάλυψε τις καλύτερες ιστορίες μυστηρίου στο κινηματογράφο.

Ελληνικό box office: Ποιος θα τα βάλει με τους "Deadpool & Wolverine";

Αυγουστιάτικη ραστώνη στην αγορά, με πρεμιέρες "μεσαίου βεληνεκούς" και τους συνήθεις υπερηρωικούς υπόπτους να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Γκρου επιστρέφει αγγλόφωνος και μαζί του τρεις νέες γαλλικές ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.