Μυστικός Πράκτορας

3,5

Αιφνιδιαστικά συγκινητική, feelgood και συναισθηματικά επουλωτική καταγραφή των πιο ανθρώπινων πτυχών της τρίτης ηλικίας.

Αυτός είναι ο πιο συγκινητικός «Μυστικός Πράκτορας» που θα δείτε ποτέ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ "Μυστικός Πράκτορας" από τη Χιλή είναι ένα τρυφερά feelgood ντοκιμαντέρ, που βασίζεται σε μια έξυπνη ιδέα. Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνει τον 84χρονο Σέρχιο για μια μυστική αποστολή: Πρέπει να παρεισφρήσει σε ένα γηροκομείο ώστε να εξακριβώσει αν μία από τις ενοίκους ζει κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Το σπιρτόζικο πλαίσιο διατηρείται όσο ο ηλικιωμένος ήρωας εγκλιματίζεται στο γηροκομείο. Οι ιδιοτροπίες των ενοίκων και οι γλυκές εμμονές τους παρουσιάζονται αρχικά ως καλόκαρδα κωμικά στιγμιότυπα, όμως το ντοκιμαντέρ δεν αντιμετωπίζει τους χαρακτήρες του ως γραφικούς γεράκους. Σταδιακά, οι προσωπικότητές τους ξεδιπλώνονται, καθώς το κινηματογραφικό συνεργείο συμμετέχει στη δράση, όντας σε συνεννόηση με τον Σέρχιο κι έχοντας καταφέρει να πείσει τους ηλικιωμένους τρόφιμους ότι πραγματοποιεί άσχετα με εκείνους γυρίσματα. Και προτού προλάβει να ριζώσει η αμφιβολία στις πραγματικές προθέσεις τις σκηνοθέτριας Μάιτε Αλμπέρντι –μήπως παρακολουθούμε ένα τρικ με εμάς ως "θύματα";– έρχεται η τρίτη πράξη να ξεδιαλύνει τα πράγματα.

Διότι, εντέλει, η αλήθεια της αφήγησης προστατεύεται από την ειλικρινή συναισθηματική μεταστροφή του Σέρχιο. Η προσοχή του αλλάζει κατεύθυνση, και ο αγαθός μυστικός πράκτορας αρχίζει να επικεντρώνεται σε πιο σημαντικά ζητήματα, όπως το να ελαφρύνει τους συγκατοίκους του από τα άγχη τους. Έτσι, αποκαλύπτεται ότι το μοναδικό "έγκλημα" που συντελείται στο γηροκομείο είναι εκείνο της αφοπλιστικής μοναξιάς που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Χάρη στην αυθεντικότητά τους δε, απομυθοποιείται οριστικά κάθε στερεότυπο γύρω από την τρίτη ηλικία. Δεν υπάρχει το "αργά" στο μυαλό τους, όλοι έχουν τα απωθημένα που ακόμα κυνηγούν, ενώ ορισμένοι συνεχίζουν να ερωτεύονται, μια διαπίστωση που κάνει το ντοκιμαντέρ αβίαστα συγκινητικό.

Χιλή, ΗΠΑ, Γερμανία. 2020. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστικός Πράκτορας

El Agente Topo / The Mole Agent
3,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2020
  • Διάρκεια: 84 '
  • Μάιτε Αλμπέρντι

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνει τον 84χρονο Σέρχιο για μια μυστική αποστολή: Πρέπει να παρεισφρήσει σε ένα γηροκομείο ώστε να εξακριβώσει εάν μία από τις ενοίκους ζει κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Είστε έτοιμοι για την ολονυκτία τρόμου του 14ου Athens Open Air Film Festival;

Μια αξέχαστη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση για τους φίλους των ανατριχίλων, του σασπένς και του horror.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/07/2024

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και ταμεία το animation "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2"

Απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού box office η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar.

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.