Η Μέθοδος Κομπρομάτ

2

Πειστικά υποβλητικό όσο και αναποφάσιστων προθέσεων κατασκοπικό θρίλερ.

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Πριν από μερικά χρόνια, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στο σιβηρικό Ιρκούτσκ συνελήφθη και φυλακίστηκε για ένα χρόνο, προτού καταφέρει να αποδράσει. Η περιπέτειά του ήταν αποτέλεσμα ενός "κομπρομάτ", μιας συνωμοσίας δηλαδή που έστησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, φορτώνοντάς τον με ένα πλαστό κατηγορητήριο ώστε να τον παγιδεύσουν. Η παραπάνω απίστευτη ιστορία εμπνέει το σκηνοθέτη Ζερόμ Σαλ ("Το Ακρωτήρι της Βίας"), ο οποίος από τη μία καταφέρνει να στήσει ένα χαρακτηριστικά βλοσυρό και πειστικά επικίνδυνο κλίμα και, από την άλλη, δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την απεικόνιση των Ρώσων, οι οποίοι συλλήβδην παρουσιάζονται ως αιμοδιψή όντα δίχως ηθικό κώδικα. Έπειτα, παρά τη στιβαρή ερμηνεία του Ζιλ Λελούς, ο κεντρικός ήρωας επιδεικνύει σταθερά μια αξιοπρόσεκτη ροπή προς την ανοησία, αποδυναμώνοντας το ρεαλισμό του φιλμ (το SMS μέσα από τη φυλακή). Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το ξεκούδουνο λαβ στόρι που έρχεται να προστεθεί σε μια παραφορτωμένη πλοκή, στερώντας από την ταινία την ευκαιρία να γίνει το αγωνιώδες κατασκοπικό θρίλερ που στόχευε εξαρχής.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέθοδος Κομπρομάτ

Kompromat
2
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 127 '
  • Ζερόμ Σαλ

Ένας Γάλλος υπήκοος που κατοικεί στη Σιβηρία προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει την αθωότητά του, έχοντας πέσει θύμα μιας νοσηρής συνωμοσίας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.