65

1,5

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι.

65

Αν και βετεράνος πεζοναύτης, ο πολυάσχολος και περιζήτητος Άνταμ Ντράιβερ δεν αρέσκεται σε περιπετειώδεις ρόλους, εξαιρουμένου φυσικά αυτού του Κάιλο Ρεν στην τελευταία τριλογία του "Star Wars". Είναι λοιπόν άξιο απορίας το ότι δέχτηκε να υποδυθεί τον Μιλς, πιλότο από τον πλανήτη Σομάρις ο οποίος δέχεται να συμμετάσχει σε μια διετή διαστημική αποστολή για να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομικά απαιτητική φαρμακευτική θεραπεία της κόρης του. Το σκάφος του, όμως, θα συγκρουστεί με έναν αστεροειδή και θα συντριβεί σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Την Γη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια! Μαζί με την μικρή Κόα, η οποία δεν γνωρίζει λέξη αγγλικά (τα οποία φυσικά και μιλάνε στον… Σομάρις), είναι οι μοναδικοί επιζώντες, χαμένοι σ’ έναν άγνωστο τόπο γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διπλά απογοητευτικό για τη στόφα του εκλεκτικού σταρ, αλλά και τις δυνατότητες των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, σεναριογράφων του "Ένα Ήσυχο Μέρος" (και σκηνοθετών των απογοητευτικών θρίλερ τρόμου "Nightlife" και "Haunt"). Απ’ αρχής μέχρι τέλους η ταινία τους μοιάζει σαν ανέμπνευστη αντιγραφή του απογοητευτικότατου "After Earth" του Νάιτ Μ. Σιάμαλαν, με τον αφοσιωμένο Ντράιβερ να παιδεύεται να δώσει υπόσταση σε ένα στοιχειωδώς σκιαγραφημένο χαρακτήρα "στα όριά του". Εξίσου διάφανος είναι και ο ρόλος της Κόα, με τα δραματικά ξεσπάσματα του πρωταγωνιστικού διδύμου ("γιατί μου είπες ψέματα για την οικογένειά μου;") να σφηνώνονται βιαστικά ως δραματικές ανάσες σε μια επεισοδιακή πλοκή την οποία οδηγεί με αυτόματο πιλότο η ακατάπαυστη κι ελάχιστα πειστική δράση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

65

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Σκοτ Μπεκ

Ύστερα από μια σύγκρουση με αστεροειδή, το σκάφος του πιλότου Μιλς συντρίβεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Τη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.