Scream VI

2

Άλλο ένα διασκεδαστικό αλλά αναιμικό κεφάλαιο του τρομο-francise, το οποίο προσπαθεί αλλά αποτυγχάνει να έρθει σε επαφή με την gen-z.

scream VI

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του ("Scream", 2022), ο Γκοστφέις μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη, για να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους. Είκοσι επτά χρόνια μετά το πρώτο "Scream", που αποτέλεσε τομή για τον τρόμο εμποτίζοντάς τον με χιούμορ και σινεφίλ αναφορές, το franchise επιστρέφει κουρασμένο – όσο και ο εκάστοτε δολοφόνος ύστερα από τόσα, δημιουργικά αν και συνεχόμενα, μαχαιρώματα.

Τα κλεισίματα ματιού στους κινηματογραφόφιλους καλά κρατούν, δεν αρκούν όμως για να αναζωογονήσουν το αναιμικό σενάριο και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε gen-z θεατές, σε μια απόπειρα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο fanbase. Αντίστοιχα, οι meta-αναφορές στους κανόνες του είδους, τους οποίους έχουμε αποστηθίσει από την υπερπροσφορά sequel, δεν κάνουν λιγότερο αναμενόμενες τις απανωτές ανατροπές. Τα στοιχεία που δίνονται είναι αρκετά ώστε ακόμα και ένας λιγότερο εκπαιδευμένος τρομο-φαν να λύσει τους περισσότερους γρίφους, εκτός από αυτόν του τραβηγμένου από τα… συκώτια φινάλε. Τουλάχιστον, θα διασκεδάσει στην πορεία.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Scream VI

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τάιλερ Γκίλετ

Πριν στεγνώσουν καλά καλά τα αίματα των τελευταίων θυμάτων του («Scream», 2022), ο Ghostface μετακομίζει από το Γούντσμπορο στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του, να αποτελειώσει τις επιζώσες αδερφές Σαμ και Τάρα, οι οποίες προσπαθούν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από το μασκοφόρο ιστορικό της οικογένειάς τους, πλάι σε παλιούς και νέους φίλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.