Θολή Γραμμή

1,5

Ενδιαφέρουσα αρχικά αφηγηματική προσέγγιση του ερωτικού αδιεξόδου «ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα», η οποία όμως εγκλωβίζεται στην επιτήδευση, την επανάληψη και την κινηματογραφική αμηχανία.

Tholi grami

Αν και έμπειρος ντοκιμαντερίστας ("33.333: Η "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη", "Το Άλογο που Είμαι", "Η Μουσική των Πραγμάτων"), ο Μένιος Καραγιάννης περνάει στη μυθοπλασία αφήνοντας πίσω του οτιδήποτε αφορά την αδιαμεσολάβητη καταγραφή της πραγματικότητας. Οδηγούμενη από την αιώνια ερωτική αντίφαση "ούτε με εσένα ούτε χωρίς εσένα", η "Θολή Γραμμή" του επιχειρεί να περιγράψει μέσα από αποσπασματικά γεγονότα και κατακερματισμένες σκέψεις πως αισθάνεται ένα νεαρό ζευγάρι παγιδευμένο ανάμεσα στο πάθος του και την εξίσου ισχυρή επιθυμία τού κάθε μέλους του να ανεξαρτητοποιηθεί. Να φύγει μακριά.

Να απελευθερωθεί από τι όμως; Όσο η μη γραμμική και "συνειρμική" αφήγηση εστιάζεται στο εσωτερικό της σχέσης είναι στιγμές που το παράλογο, μα υπαρκτό αδιέξοδο μοιάζει ζωντανό. Αλλά η επανάληψη και η εσωστρεφής αφηγηματική επιτήδευση οδηγούν γρήγορα σε αμηχανία και σύγχυση, η οποία επιτείνεται από τον αδέξιο χειρισμό της έξωθεν του ζευγαριού πραγματικότητας, καθώς η σχέση του αγοριού με τη μητέρα του και εκείνη του κοριτσιού με τον πατέρα του μοιάζουν να έρχονται από κάποιο κακοσκηνοθετημένο υστερικό μελόδραμα.

Ελλάδα. 2022. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Θολή Γραμμή

1,5
  • Σινεφίλ
  • 2022
  • Διάρκεια: 89 '
  • Μένιος Καραγιάννης

Ένα νεαρό ζευγάρι προσπαθεί να ζήσει τον έρωτά του, αλλά η παθιασμένη οικειότητα απομακρύνει τον έναν από τον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.