Απέραντη Αγάπη

2

Χρονικό ενηλικίωσης καρτποσταλικής αισθητικής και σιροπιαστών συναισθημάτων, με ατού την αναπαράσταση εποχής και τη δυναμική πρωταγωνιστική παρουσία της Πενέλοπε Κρουζ.

Aperanti_agapi

Βραβευμένος στα φεστιβάλ Καννών ("Ανασαίνω") και Βενετίας ("Χαμένα Όνειρα"), ο Εμανουέλε Κριαλέζε επέστρεψε στο διαγωνιστικό τμήμα της Μπιενάλε με ένα αυτοβιογραφικό δράμα και μια σοκαριστική εξομολόγηση: γεννημένος κορίτσι(!), η ιστορία της "Απέραντης Αγάπης" είναι η δική του εφηβική ηλικία.

Στη Ρώμη της δεκαετίας του '70 η 12χρονη Αντριάνα μεγαλώνει σε ένα ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο εντείνει τη δυσφορία την οποία νιώθει σε σχέση με τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η ίδια προσπαθεί να συμπεριφερθεί σαν αγόρι, αλλά ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος αντιδρά, με μοναδική εξαίρεση τη μητέρα της. Μια έξω καρδιά, συμπονετική και ανοιχτόμυαλη γυναίκα, η οποία αγωνίζεται και για τη δική της "απελευθέρωση".

Χρονικό ενηλικίωσης καρτποσταλικής αισθητικής και σιροπιαστών συναισθημάτων, η ταινία του Κριαλέζε βουλιάζει στην αγιογραφική ευκολία. Με ατού την αναπαράσταση εποχής και τη δυναμική παρουσία της Πενέλοπε Κρουζ, είναι σαφές πως ο παθιασμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει επενδύσει εδώ την ψυχή του, αδυνατεί όμως να αποστασιοποιηθεί στο ελάχιστο από τα πάθη και τα διλήμματα των χαρακτήρων του.

Ιταλία, Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Απέραντη Αγάπη

L'immensità
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 97 '
  • Έμανουέλ Κριαλέζε

Στη Ρώμη της δεκαετίας του ’70, η 12χρονη Αντριάνα μεγαλώνει σε ένα ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο εντείνει τη δυσφορία την οποία νιώθει σε σχέση με το φύλο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.