Η Κόρη

3

Δράμα σκηνοθετημένο με αργό, υποβλητικό ρυθμό και υπόγεια ένταση. Αξιοποιεί ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, εγκαθιστά μια ατμόσφαιρα απειλής και κορυφώνεται ως βίαιο θρίλερ.

H_korh

Με φεστιβαλικές διακρίσεις και εφτά φορές υποψήφιος για Γκόγια, ο 58χρονος Μανουέλ Μαρτίν Κουέντσα είναι ένας πολύ ενδιαφέρον Ισπανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης του οποίου οι ταινίες δεν έχουν φτάσει ως τη χώρα μας. Ποδαρικό κάνει η ιστορία της Ιρένε, μια εγκύου έφηβης η οποία δραπετεύει από το κέντρο ανηλίκων παραβατών. Ενώ την αναζητά η αστυνομία, καταφεύγει στο απομονωμένο σπίτι του επιτηρητή της Χαβιέρ, ο οποίος έχει κανονίσει μαζί της να της δώσει άσυλο μέχρι να γεννήσει, κρατώντας κατόπιν με τη γυναίκα του το παιδί για δικό τους.

Το δράμα του Κουέντσα είναι σκηνοθετημένο με αργό, υποβλητικό ρυθμό και υπόγεια ένταση. Αξιοποιώντας ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αφιερώνει χρόνο στο να πλησιάσει τους χαρακτήρες του, εγκαθιστώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα απειλής. Αφηγηματικά συγκεντρωμένο, διαθέτει ένα πολανσκικό άγγιγμα, χτίζοντας το σασπένς με μέθοδο και σεναριακή επιδεξιότητα (ο πατέρας του παιδιού βγαίνει από τη φυλακή, ο αστυνόμος που αναζητά την Ιρένε αρχίζει να υποπτεύεται τον Χαβιέρ), πριν κορυφωθεί αναπόφευκτα ως βίαιο θρίλερ "φυσικής" τιμωρίας.

Ισπανία. 2021. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κόρη

La Hija
3
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 122 '
  • Μανουέλ Μαρτίν Κουένκα

Η Ιρένε είναι μια έγκυος έφηβη που δραπετεύει από το κέντρο ανήλικων παραβατών. Ενώ την αναζητά η αστυνομία, καταφεύγει στο απομονωμένο σπίτι του επιτηρητή της Χαβιέρ, με τον οποίο έχει κανονίσει να της δώσει άσυλο μέχρι να γεννήσει, κρατώντας κατόπιν με τη γυναίκα του το παιδί για δικό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.