Διακοπές με την Οικογένεια

1

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Diakopes_me_thn_oikogeneia

Από τους πλέον πετυχημένους σύγχρονους stand-up κωμικούς, ο (εκ μητρός) φιλιππινέζικης καταγωγής Τζο Κόι έχει κάνει καριέρα σατιρίζοντας τα στερεότυπα μιας ασιατικής οικογένειας που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της στην Αμερική. Συνδέοντάς τα με το μοτίβο του εικοσάρη που προσπαθεί να καταλάβει τη γενιά του πατέρα του, θέμα πολλών σκετς του βγαλμένο από την αληθινή σχέση με το γιο του, μετατρέπει στην ουσία τα stand-up αστεία του σε μια μισο-μυθοπλαστική, μισο-τηλεοπτική reality κωμωδία για έναν κωμικό του Λος Άντζελες, ο οποίος ενώ κυνηγά απεγνωσμένα ένα ρόλο σε τηλεοπτική σειρά, είναι αναγκασμένος να περάσει την Κυριακή του Πάσχα στο Σαν Φρανσίσκο με τη φιλιππινέζικη οικογένειά του, η οποία θα πολλαπλασιάσει τους μπελάδες του.


Λιγοστά τα αστεία και ακόμα λιγότερη η πρωτοτυπία των κοινότοπα φολκλορικών παρεξηγήσεων, με την υπερβολή των συμπεριφορών να ξεχειλίζει από κλισέ γραφικότητας. Ο Κόι δεν κάνει κινηματογραφικό γκελ και η διαρκώς διογκούμενη φάρσα είναι τόσο προχειρογραμμένη που δεν παλεύεται ούτε ως πιλότος τηλεοπτικού σίριαλ.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Διακοπές με την Οικογένεια

Easter Sunday
1
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 96 '
  • Τζέι Χαντρεσεκάρ

Ένας κωμικός που κυνηγά ένα ρόλο σε τηλεοπτική σειρά είναι αναγκασμένος να περάσει την Κυριακή του Πάσχα με τη φιλιππινέζικης καταγωγής οικογένειά του, η οποία θα πολλαπλασιάσει τους μπελάδες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.