Επιστροφή στην Κανονικότητα

1

Απλοϊκός, στα όρια της αφέλειας ύμνος στην επιστροφή στη φύση, γραμμένος, σκηνοθετημένος και ερμηνευμένος εντελώς ερασιτεχνικά.

Epistrofi_stin_kanonikotita

Όπως και στην προηγούμενη ταινία μυθοπλασίας του "Ο Δρόμος του Ορφέα" (2013), ο Κώστας Κολημένος ("Οργώνοντας το Χρόνο") αντιπαραβάλλει την (ασπρόμαυρη) αστική καθημερινότητα με την πολύχρωμη "φυσική" πραγματικότητα της επαρχίας, ακολουθώντας στην ορεινή Ευρυτανία την Αγγελική, μια νεαρή κοπέλα, η οποία αφήνει το Λονδίνο και αποφασίζει να περάσει τον καιρό της καραντίνας μόνη της στο χωριό της μητέρας της – εμπειρία που θα της αποκαλύψει έναν διαφορετικό, απελευθερωτικό τρόπο ζωής. "Πρωτόγονο" μα απροσποίητο, ερωτικό και ουσιαστικά ανθρώπινο, πολύ κοντά στο ρομαντικό πνεύμα του Κολημένου, ο οποίος υμνεί την επιστροφή στην ελληνική φύση με ύψιστη κινηματογραφική αφέλεια. Όλα εδώ μοιάζουν αυτοσχεδιαστικά, απλοϊκά και στοιχειωδώς περιγραφικά, γραμμένα, σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα εντελώς ερασιτεχνικά.

Α/Μ, Εγχρ. Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 64΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή στην Κανονικότητα

1
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 64 '
  • Κώστας Κολημένος

Αφήνοντας το Λονδίνο, η Αγγελική αποφασίζει να περάσει τον καιρό της καραντίνας στο χωριό της μητέρας της στην ορεινή Ευρυτανία, εμπειρία που θα της αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.