Το Μαύρο Κουτί

2

Η χολιγουντιανής κοπής κλασική συνταγή τού «γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας» προσαρμόζεται με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία, σε hi-tech σινε-περιβάλλον.

To_mavro_kouti

Ξεκινώντας με το αιματοβαμμένο "Captifs" (2010), ο Γιαν Γκοζλάν επέδειξε πολύ πιο κομψές δυνατότητες στο πολανσκικό θρίλερ "Ο Συγγραφέας" (2015) με τον Πιέρ Νινέ. Παραμένοντας στο ίδιο μονοπάτι, περνά τώρα στην πιο δοκιμασμένη και καθαρή θριλερική φόρμα τού "γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας", προσαρμοσμένη σε hi-tech σινε-περιβάλλον.  


Έτσι, ο αγαπημένος του Νινέ υποδύεται εδώ τον νεαρό Ματιέ, έναν ταλαντούχο ειδικό της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όταν ο επικεφαλής του τμήματός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου μοιάζουν να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.


Η συνταγή φορτώνεται με όλες τις απαραίτητες συμπτώσεις, μια από τις οποίες θέλει τη σύζυγο του Ματιέ να δουλεύει σε ένα κρίσιμο για την έρευνα τομέα της αεροπλοΐας, χειριζόμενη το υλικό της με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία. Το σταθερό μοτίβο παραμένει το "όλα είναι μια μεγάλη πλεκτάνη ή όχι; Αλλά μάλλον ναι. Ή μήπως πάλι όχι;". Αχ, να μπορούσα να μαντέψω…

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Κουτί

Boite Noire / Black Box
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 129 '
  • Γιάν Γκοζλάν

Ο Ματιέ Βασέρ είναι ένας ταλαντούχος ειδικός της γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορικών Ατυχημάτων. Αναλαμβάνει υπεύθυνος της έρευνας ενός πολύνεκρου περιστατικού, τα αίτια του οποίου φαίνεται να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο πιστεύουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.