Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

2

Στα χνάρια της «Βαϊάνα», άλλη μία ανήλικη γενναία ιθαγενής ακολουθεί το γνωστό σινε-δρομολόγιο και οδηγεί ένα ανάλαφρα περιπετειώδες animation στην εύπεπτη οικολογική αλληγορία.

Ainbo

Στα βήματα της μοδάτης πολιτικής ορθότητας, αλλά και των πιο επίκαιρων κινηματογραφικών θεματικών, οι θηλυκές ηρωίδες των κινουμένων σχεδίων αυξάνονται παράλληλα με τις οικολογικές (και αντιτράστ) ανησυχίες. Η ντισνεϊκή "Βαϊάνα", μάλιστα, παρέδωσε με επιτυχία τα αφηγηματικά ηνία σε μια ανήλικη ιθαγενή της Πολυνησίας, δίνοντας ιδέες και στο γερμανο-περουβιανό δίδυμο των Ρίχαρντ Κλάους και Χοσέ Ζελάδα για κάτι λατινοαμερικανικά παρόμοιο.


Στα βάθη του Αμαζονίου, λοιπόν, η φυλή της 13χρονης Άινμπο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κατάρα του Γιακουρούνα. Τόσο ο σοφός άρχοντάς της όσο και η κόρη του Ζούμι, φίλη της Άιμπο που αναλαμβάνει επικεφαλής της φυλής, δεν βρίσκουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν. Έτσι, η μικρή Ινδιάνα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στη ζούγκλα με συντρόφους το αδέξιο δίδυμο του αρμαντίλο Ντίλο και του τάπιρου Βάκα. Θα κινδυνεύσουν πολλές φορές, θα γελάσουν άλλες τόσες και θα έρθουν αντιμέτωποι με το κακό πνεύμα της κατάρας (και της βιομηχανικής εξόρυξης), ακολουθώντας το γνωστό σινε-δρομολόγιο που οδηγεί ένα ανάλαφρα περιπετειώδες animation στην εύπεπτη οικολογική αλληγορία.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Περού, Ολλανδία, ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Άινμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

Ainbo: Spirit of the Amazon
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 85 '
  • Χοσέ Ζελάντα

Στα βάθη του Αμαζονίου, η φυλή της 13χρονης Άινμπο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την κατάρα του Γιακουρούνα. Για να τη σώσει, η μικρή Ινδιάνα θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι με συντρόφους το αδέξιο δίδυμο του αρμαντίλο Ντίλο και του τάπιρου Βάκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.