Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται

2

Ριμέικ μιας γαλλικής περιπέτειας εκδίκησης («Le Convoyeur», 2004), η μη γραμμική αφήγηση της οποίας προσθέτει σασπένς και μυστήριο σε μια χούφτα σχηματικών χαρακτήρων και μια προβλέψιμη μέχρι κεραίας πλοκή.

Enas_orgismenos_antras_ekdikitai

Πολεμιστές ("Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού"), κατάσκοποι ("Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E."), ιδιωτικοί ντετέκτιβ ("Sherlock Holmes") και κάθε λογής καταφερτζήδες ("Αλαντίν") αποτελούν την ηρωική σινε-πινακοθήκη του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, ο οποίος έχει μια ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία: τους Βρετανούς γκάνγκστερ ("Δυο Καπνισμένες Κάννες", "Η Αρπαχτή", "Rocknrolla", "The Gentlemen"). Αυτήν τη φορά, όμως, αποφασίζει να διασχίσει τον Ατλαντικό και να προσγειωθεί στο Λος Άντζελες, όπου οι συνοδοί μιας χρηματαποστολής δολοφονούνται κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ληστείας. Λίγους μήνες αργότερα, ο Πάτρικ Χιλ προσλαμβάνεται ως φύλακας ασφαλείας στην ίδια εταιρεία μεταφοράς μετρητών. Σιωπηλός κι απόμακρος, όταν το όχημά του δέχεται επίθεση από ενόπλους αποδεικνύει ότι διαθέτει πολλά περισσότερα προσόντα απ’ όσα απαιτεί η δουλειά του. Το FBI τον παρακολουθεί μυστικά και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται εκεί βάσει προγραμματισμένου σχεδίου, κανείς όμως δεν μπορεί να καταλάβει ποιο ακριβώς είναι αυτό.


Το σχέδιο του Χιλ είναι τελικά απλό, και ο τρόπος με τον οποίο θα το εκτελέσει ακόμα απλούστερος. Αλλά αυτό που κάνει την παρακολούθηση της ιστορίας του ενδιαφέρουσα, πάντα στο πλαίσιο μιας χιλιοϊδωμένης γκανγκστερικής περιπέτειας, είναι η "τεθλασμένη" εξιστόρηση των συμβάντων, η οποία προσθέτει σασπένς και μυστήριο στο τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της αρχικής ληστείας, ποιες είναι οι μυστικές σχέσεις των χαρακτήρων μεταξύ τους και ποια τα πραγματικά κίνητρα του καθενός. Ο Ρίτσι διασκευάζει ο ίδιος σεναριακά το γαλλικό revenge movie του Νικολά Μπουκριέφ "Le Convoyeur" (2004) και συγκρατεί τη συνήθη βιντεοκλιπίστικη σκηνοθετική φρενίτιδά του, αφήνοντας το διηγηματικό τρικ των απανωτών φλας μπακ να νοστιμίσει την παλιομοδίτικα στιβαρή προσέγγισή του. Η πρωταγωνιστική παρουσία του ξύλινου Τζέισον Στέιθαμ δεν αφήνει πολλά περιθώρια εκπλήξεων, οι διαδοχικές πραγματολογικές αστοχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ οι απόλυτα σχηματικοί χαρακτήρες και η προβλέψιμη μέχρι κεραίας πλοκή δεν θα ενοχλήσουν όσους προσδοκούν απλώς μια ταινία δράσης που… delivers όσα ετοιμοπαράδοτα υπόσχεται.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται

Wrath of Man
2
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 119 '
  • Γκάι Ρίτσι

Ο Πάτρικ Χιλ προσλαμβάνεται ως φύλακας ασφαλείας σε μια εταιρεία μεταφοράς μετρητών, η οποία λίγους μήνες πριν έχει πέσει θύμα αιματηρής ληστείας. Σιωπηλός κι αποφασισμένος, βρίσκεται εκεί βάσει προγραμματισμένου σχεδίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.