Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

1,5

Ο διάσημος ήρωας του Τσαρλς Ντίκενς ταξιδεύει από τον 19ο αιώνα στη σύγχρονη βρετανική πρωτεύουσα και μπλέκει σε μια φλασάτη, ανέμπνευστη, αν και αρχικά παιχνιδιάρικη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Από τον Σέρλοκ Χολμς ως τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, είναι πλέον μόδα ο ένας μετά τον άλλον οι διάσημοι χαρακτήρες της βρετανικής λογοτεχνίας να μετακομίζουν στη μεγάλη οθόνη εκσυγχρονισμένοι. Σειρά έχει ο ντικενσιανός Όλιβερ Τουίστ, ο οποίος από το Λονδίνο του 19ου αιώνα μετακομίζει στους δρόμους της σύγχρονης βρετανικής πρωτεύουσας, όπου και επιβιώνει ως ημιπαράνομος graffiti artist. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist - εικόνα 1

Με έμφαση στο δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος και αλλάζοντας ακόμα και το φύλο των χαρακτήρων του (η Σάικς της Λένα Χέντι), η φλασάτη και ανέμπνευστη διασκευή του Μάρτιν Όουεν («Max Cloud») στέκει αμήχανη απέναντι στο πλούσιο λογοτεχνικό υλικό. Υιοθετεί μια αρχικά παιχνιδιάρικη προσαρμογή του, η οποία χάνει λάδια μετά τις πρώτες στροφές και κάθε ενδιαφέρον πολύ πριν από την τελική ευθεία, πλήρως παραδομένη σ’ έναν αλά Γκάι Ρίτσι (από τα Lidl) εύκολο χαβαλέ.

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Twist
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μάρτιν Όουεν

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένας νεαρός που μετά το θάνατο της μητέρας του ζει ως graffiti artist στους δρόμους του Λονδίνου. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.