Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

1,5

Το δεύτερο σίκουελ του «Καλέσματος» κρατά το ενδιαφέρον, οι γραφικές ευκολίες όμως παίρνουν το πάνω χέρι.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Ποιο σινε-δικαστήριο θα μπορούσε να καταδικάσει τους συντελεστές οποιουδήποτε χολιγουντιανού σίκουελ αν αυτοί απολογούνταν με το αφοπλιστικό «οι εισπράξεις των προηγούμενων ταινιών με έβαλαν να το κάνω»; Οι παραγωγοί του τρίτου «Καλέσματος» δεν εξαιρούνται φυσικά, επεκτείνοντας το πετυχημένο τρομο-franchise με μια ακόμα «αληθινή ιστορία» των παραψυχολόγων Εντ και Λορέιν Γουόρεν.

Αυτή του Άρνι Τζόνσον, ο οποίος το 1981 ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού και λίγο αργότερα δολοφόνησε τον σπιτονοικοκύρη του. Οι Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος κι η αλήθεια είναι πως πριν τα πονηρά πνεύματα στήσουν χορό ο «Διάβολος…» κρατά το ενδιαφέρον με καλοστημένο σασπένς και υποβλητική αγωνία. Όταν όμως ο αντίπαλος των ανίκητων –και τόσο ερωτευμένων– παραψυχολόγων εμφανιστεί τελικά, οι γραφικές ευκολίες έχουν ήδη πάρει το πάνω χέρι.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες. Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρουάιρι Ο’Κόνορ, Σάρα Κάθριν Κουκ, Τζον Νομπλ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

The Conjuring: The Devil Made me Do it
1,5
  • Τρόμου
  • 2021
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μάικλ Τσάβες

Ένας νεαρός που ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού σκοτώνει χωρίς λόγο το σπιτονοικοκύρη του. Οι παραψυχολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος, κάτι που πρέπει να αποδείξουν μέχρι να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.