Παιχνίδια Φωτιάς

2

Αυτό που ξεκινά σαν συναρπαστική ξενάγηση στη σκοτεινή πλευρά του πάθους εξελίσσεται σε ένα προβλέψιμο στόρι καταδικασμένου έρωτα και κορυφώνεται σαν αδέξιο, παλιομοδίτικο μελόδραμα.

Παιχνίδια Φωτιάς

Η πρώτη ταινία της Μαρί Μονζ μας αποκαλύπτει ένα αόρατο και γοητευτικό μέσα στην παρακμή του νυχτερινό Παρίσι· αυτό του υποκόσμου των παράνομων παιχνιδιών, στο οποίο ο Αμπέλ παρασύρει τη νεαρή Ελά. Χαρισματικός τυχοδιώκτης αυτός, συγκρατημένη κόρη ενός ιδιοκτήτη μπιστρό η οποία περιμένει να συμβεί κάτι συναρπαστικό στη ζωή της εκείνη, όταν συναντηθούν θα ερωτευτούν αστραπιαία. Ο τρόπος με τον οποίο ο Αμπέλ θα την συστήσει στην πυρετώδη πραγματικότητα του τζόγου είναι απολαυστικά δεξιοτεχνικός, όπως άλλωστε και αυτός –ντοκιμαντερίστικος και ξέχειλος από αδρεναλίνη– με τον οποίο η Μονζ περιγράφει τη μετατροπή του ερωτικού πόθου σε μια εθιστική, αυτοκαταστροφική σχέση.

Αυτό όμως που ξεκινά σαν δελεαστική ξενάγηση στη σκοτεινή πλευρά του πάθους εξελίσσεται σε ένα προβλέψιμο στόρι καταδικασμένου έρωτα και κορυφώνεται σαν αδέξιο, παλιομοδίτικο μελόδραμα. Η Μονζ παραδίδεται γρήγορα στη σεναριακή ευκολία και ενώ αυτά τα «Παιχνίδια…» αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα, το σκηνοθετικό σφρίγος της ξεθυμαίνει, μαζί και η αρχικά σαρωτική παρουσία του πάντα δυναμικού Ταχάρ Ραχίμ.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Παιχνίδια Φωτιάς

Joueurs
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μαρί Μονζ

Ερωτευμένη με τον τζογαδόρο Αμπέλ, η νεαρή Ελά θα παρασυρθεί στον υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιών του Παρισιού και θα εθιστεί σε μια αυτοκαταστροφική σχέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.