Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

2

Μυστήριο, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια άτσαλη κορύφωση που χαλάει το παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Σαν να συνεχίζει το ρόλο του από το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ, ο Δανός Κλάες Μπανγκ μετακομίζει από τη Στοκχόλμη στη λίμνη Κόμο και υποδύεται έναν (ακόμα) φιλόδοξο κριτικό τέχνης που μαζί με μια κοπέλα την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα ταξιδεύουν μέχρι την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Χαρακτήρες –όχι όλοι εντελώς πειστικοί– με σκοτεινό παρελθόν και θολά κίνητρα, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια αντιδιαστολή έρωτα και τέχνης, έννοιες που μπορούν να είναι εξίσου γοητευτικές, παραπλανητικές κι αυθαίρετες. Βασισμένος σ’ ένα μυθιστόρημα του Τσαρλς Γουίλφορντ, ο τηλεοπτικός Τζιουζέπε Καποτόντι («Suburra», «Berlin station») αγωνίζεται να πυκνώσει το μυστήριο γύρω από πλαστά συναισθήματα και εικαστικά αριστουργήματα, η άτσαλη κορύφωσή του, όμως, χαλάει το ατμοσφαιρικό παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών. Πάντως, αν και διδακτική, η ειρωνική τελική ανατροπή σώζει αρκετά προσχήματα.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2019. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

The Burnt Orange Heresy
2
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τζουζέπε Καποτόντι

Ένας φιλόδοξος κριτικός τέχνης και η ερωμένη του, την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα, ταξιδεύουν ως την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.