Ο Κύριος Τζόουνς

1,5

Αληθινή ιστορία, συγκροτημένη παραγωγή και αγιογραφημένος πρωταγωνιστής ενός μονοδιάστατου, διδακτικού δράματος.

Ο Κύριος Τζόουνς

Λάτρης των αληθινών ιστοριών και ειδικά όσων αφορούν το Ολοκαύτωμα και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο («Europa Europa», «Bittere Ernte»/«Angry Harvest», «Νικώντας το Σκοτάδι»), η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Πολωνή Ανιέσκα Χόλαντ έχει αναδειχτεί σε εξπέρ των ιστορικών ουμανιστικών δραμάτων και αγιογραφικών βιογραφιών («Υπόθεση Δολοφονίας») που τόσο γοητεύουν το Χόλιγουντ. Ο «Κύριος Τζόουνς» συνδυάζει και τα δυο αυτά κινηματογραφικά είδη, διηγούμενος τον αγώνα του Βρετανού ρεπόρτερ Γκάρεθ Τζόουνς να αποκαλύψει στην ανυποψίαστη Δύση την αλήθεια γύρω από τον μεγάλο ουκρανικό λιμό (Holodomor) του 1932-33.

Η Αμερικανίδα σεναριογράφος Αντρέα Τσαλούπα έχει ερευνήσει διεξοδικά τα σχετικά γεγονότα, τα οποία παραθέτει ακολουθώντας την τυπική γραμμική, τηλεοπτική συνταγή: έπειτα από μια συνέντευξη με τον Αδόλφο Χίτλερ η οποία θα τον κάνει διεθνώς γνωστό, ο 27χρονος δημοσιογράφος Γκάρεθ Τζόουνς φιλοδοξεί να «ανακρίνει» και τον Ιωσήφ Στάλιν, καταφέρνοντας να πάρει την πολυπόθητη βίζα για τη Μόσχα. Είμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 και κανείς στον υπόλοιπο κόσμο δεν φαντάζεται τα εγκλήματα που πρόκειται να διαπραχθούν στο όνομα της επανάστασης, με πρώτο τον οργανωμένο, φονικό λιμό που εξόντωσε πάνω από 5 εκατομμύρια Ουκρανούς και Καζάκους.

Ο Κύριος Τζόουνς - εικόνα 1

Με κίνδυνο της ζωής του, ο Τζόουνς θα γίνει μάρτυρας της μαζικής εξόντωσης και θα αγωνιστεί θαρραλέα για να την αποκαλύψει στη διεθνή κοινή γνώμη, με τη Χόλαντ να αγιογραφεί μονοδιάστατα την ηρωική σταυροφορία του. Φαντάζεται μάλιστα και τον Τζορτζ Όργουελ να εμπνέεται από αυτή για να γράψει τη «Φάρμα των ζώων», βάζοντας το συγκροτημένο ως παραγωγή, αλλά διδακτικό δράμα της να τρέχει από την αρχή μέχρι το τέλος σε μια ευθεία κινηματογραφική ράγα με προβλέψιμο προορισμό.

Πολωνία, Μ. Βρετανία. 2019. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κύριος Τζόουνς

Mr. Jones
1,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 141 '
  • Ανιέσκα Χόλαντ

Το 1933 ο Βρετανός δημοσιογράφος Γκάρεθ Τζόουνς ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση αναζητώντας τρόπο να πάρει συνέντευξη από τον Ιωσήφ Στάλιν. Αντ’ αυτού, θα γίνει μάρτυρας του μεγάλου ουκρανικού λιμού, ενός καλά κρυμμένου μυστικού από τον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.