Zombieland: Διπλή Βολή

2

To σίκουελ σερβίρει καλοδεχούμενη ανόθευτη δράση, χωρίς όμως κι ένα αξιομνημόνευτο στόρι που θα την απογείωνε.

Zombieland: Διπλή Βολή

Oταν η εναρκτήρια σεκάνς μιας ταινίας σε καλωσορίζει με το ξεπάστρεμα ορδών ζόμπι σε ένα λιβάδι, υπό τους ήχους του «Master of puppets», είναι βέβαιο πως η συνέχεια προβλέπεται εξίσου διασκεδαστική. Ακριβώς έτσι συμβαίνει στο σίκουελ του instant cult classic «Zombieland» (2009), το οποίο προσφέρει άπλετο απενοχοποιημένο φαν, δίνοντας ένα βλάσφημο μεταμοντέρνο τουίστ στις ταινίες με ζόμπι. Δέκα χρόνια μετά το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο κατοικεί στον Λευκό Οίκο (!), ο Κολόμπους είναι ζευγάρι με τη Γουίτσιτα και ο macho Ταλαχάσι καλείται να αποδεχτεί πως η Λιτλ Ροκ δεν είναι πια το κοριτσάκι που πρόσεχε σαν παιδί του. Μια ρομαντική παρεξήγηση και η ανάγκη της Ροκ για ανεξαρτησία τρέπουν τις ηρωίδες σε φυγή, κινητοποιώντας τους άντρες της παρέας να βάλουν το κλειδί στη μίζα και να ξεκινήσουν ένα road trip στον κυριευμένο από ζόμπι κόσμο για να τις βρουν.

Αναμενόμενα μη ορθό, βιτριολικό χιούμορ και κραυγαλέες σκηνές δράσης βρίσκονται στην παλέτα του Ρούμπεν Φλέισερ («Venom»), ο οποίος επιστρέφει πίσω από την κάμερα για να στήσει ένα αχαλίνωτο action πάρτι. Παρότι στο σίκουελ κυριαρχεί ο ακομπλεξάριστος χιουμοριστικός τόνος, λείπουν τόσο η φρεσκάδα όσο και η αίσθηση του αναπάντεχου που απογείωσαν την πρώτη ταινία. Ακόμη και οι νέοι χαρακτήρες δεν αποφεύγουν τα κλισέ, ενώ μένει ανολοκλήρωτος ο συνδυασμός ποπ αφέλειας κι έμμεσου κοινωνικού σχολίου. Διότι, με φόντο τους υπαινιγμούς για τον ξεπεσμό της αμερικανικής κουλτούρας και την ανάγκη των ηρώων για σταθερότητα σε έναν κόσμο που καταρρέει, σε πρώτο πλάνο εξελίσσεται ένα ασφαλές, συμβατικό στόρι συμφιλίωσης. Έτσι η συνέχεια του «Zombieland» είναι μεν καλοδεχούμενη, αλλά όχι και αξιομνημόνευτη.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Zombieland: Διπλή Βολή

Zombieland: Double Tap
2
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Ρούμπεν Φλέισερ

Δέκα χρόνια μετά τη ζόμπι Αποκάλυψη, που ένωσε τέσσερις αταίριαστους ήρωες στον αγώνα για επιβίωση, η ανάγκη για μια «κανονική» ζωή και η διαρκής απειλή των νεκροζώντανων φέρνει αναταράξεις στη σχέση τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.