Το Σουτιέν

3

Η περιπέτεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει μετατρέπεται σε ένα εικαστικά άψογο, γλυκόπικρο παραμύθι χωρίς διαλόγους.

Το Σουτιέν

Ο ποιητικός σουρεαλισμός του Γερμανού Φέιτ Χέλμερ ταξιδεύει ξανά στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν μετά το «Παραλογιστάν» (2008), για να αφηγηθεί μια ιδιότυπη ιστορία αναζήτησης έρωτα και συντροφιάς. (Μηχαν)οδηγός μας σε αυτήν τη feelgood βωβή περιπέτεια είναι ο Νουρλάν, ένας υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας, που βρίσκει την τελευταία ημέρα προτού συνταξιοδοτηθεί ένα γαλάζιο σουτιέν στο παρμπρίζ του τρένου του. Κρατώντας το δαντελωτό εσώρουχο στο χέρι, ξεκινά μια απίθανη προσπάθεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει.

Χωρίς διαλόγους, αλλά με ένα έντονο κουστουριτσικό χρώμα (βοηθά η παρουσία του Μίκι Μανόλοβιτς σε αυτό), ο Χέλμερ μετατρέπει την επίσκεψη του καλοσυνάτου, μοναχικού μηχανοδηγού σε μια συντηρητική γειτονιά του Μπακού, σε μια σουρεάλ, κωμική απελευθέρωση της λίμπιντο στην οθόνη. Αυτό που λείπει από το εικαστικά άψογο και κατά στιγμές συγκινητικό παραμύθι χωρίς διαλόγους, που θυμίζει τις δουλειές των Ντομινίκ Αμπέλ - Φιόνα Γκόρντον και φυσικά του Ζακ Τατί, είναι το λίγο παραπάνω σεναριακό «ψαχνό» που θα χρειαζόταν για να εμπλουτιστεί αφηγηματικά.

Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν. 2018. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σουτιέν

The Bra
3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Βάιτ Χέλμερ

Ο Νουρλάν, μηχανοδηγός σε σιδηροδρομική εταιρεία, βρίσκει την τελευταία ημέρα προτού συνταξιοδοτηθεί ένα γαλάζιο σουτιέν καρφωμένο στο παρμπρίζ του τρένου. Κρατώντας το δαντελωτό εσώρουχο στο χέρι, ξεκινάει μια απίθανη προσπάθεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.