Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου

2,5

Αμοραλιστική και ρεαλιστικά βίαιη αστυνομική περιπέτεια, η οποία παίρνει το χρόνο της για να αναλύσει, ταραντινικώ τω τρόπω, τους χαρακτήρες και να οδηγηθεί τελετουργικά στο αναπόφευκτο shoot them all φινάλε.

Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου

Συγγραφέας και συνθέτης, ο Κρεγκ Ζάλερ έχει φτιάξει μέσα σε τρεις ταινίες έναν δικό του κόσμο, απόλυτα ταιριαστό με αυτόν των μυθιστορημάτων (crime novels και sci-fi περιπέτειες) και των (χέβι μέταλ) μουσικών του. Νιτσεϊκής φιλοσοφίας, επιλέγει πάντα για ήρωές του σκληρούς άντρες απέναντι σε μια οριακή για την τιμή και τη ζωή τους πρόκληση και αναζητά μαζί τους έναν κώδικα ηθικής συμπεριφοράς μέσα σε μια βουτηγμένη στη βία καθημερινότητα που έχει προ πολλού απολέσει κάθε αξία.

Ό,τι λοιπόν είναι νόμιμο δεν είναι σε καμία περίπτωση και ηθικό στην κινηματογραφική πραγματικότητα του «Τσεκουριού Από Κόκαλο», του «Καυγά στο Μπλοκ 99» και, φυσικά, των «Δύο Προσώπων του Νόμου», στα οποία δύο σκληροτράχηλοι, παλαιάς κοπής αστυνομικοί καταγράφονται σε κάμερα καθώς προβαίνουν σε μια υπερβολικά βίαιη (σύμφωνα με τα νέα, πολιτικά ορθά ήθη) σύλληψη ενός διακινητή ναρκωτικών. Αναπόφευκτα τίθενται σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, όμως οι προσωπικές τους ανάγκες τους οδηγούν σε μια ριψοκίνδυνη απόφαση. Όταν μαθαίνουν πως κάποιος παράνομος ετοιμάζει μια μεγάλη μπάζα, τον παρακολουθούν και περιμένουν να δουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από τη λεία του.

Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου - εικόνα 1

Όσα ακολουθούν βυθίζουν τους πέρα από το καλό και το κακό πρωταγωνιστές στα βαθιά νερά μιας άκρως αμοραλιστικής και ρεαλιστικά βίαιης αστυνομικής περιπέτειας, η οποία παίρνει το χρόνο της για να αναλύσει, ταραντινικώ τω τρόπω, τους χαρακτήρες της και να οδηγηθεί τελετουργικά στο αναπόφευκτο shoot them all φινάλε. Μια στιλάτη, ωμής ειλικρίνειας σκοτεινιά σκεπάζει κίνητρα και συμπεριφορές, κάθε πόρτα που ανοίγει κρύβει ένα καινούργιο αδιέξοδο και ο Ζάλερ αρχίζει να επαναλαμβάνει προβλέψιμα τον εαυτό του, καθώς κάνει για άλλη μία φορά το πολύ πικρό κι εξίσου ενδιαφέρον σχόλιό του.

Καναδάς, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 159΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Δυο Πρόσωπα του Νόμου

Dragged Across Concrete
2,5
  • Αστυνομική
  • 2019
  • Διάρκεια: 159 '
  • Κρεγκ Ζάλερ

Δύο αστυνομικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω βίαιης συμπεριφοράς εντοπίζουν έναν παράνομο που ετοιμάζει μια ύποπτη δουλειά. Τον παρακολουθούν και περιμένουν, πιστεύοντας πως μπορούν να επωφεληθούν από τη λεία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.